Печена скумрия с пресни картофи на скара
Рецепта от: Маркъс Уеринг
Приготвени на скара - пълнената скумрия с лимон и копър и пресните картофи с пресни подправки се превръщат в ястие, което наистина ще запомните!
Продукти
- 400 г пресни картофи
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. прясна мащерка
- 1 с.л. пресен розмарин
- 2 с.л. зехтин
- 4 цели скумрии
- 1 лимон
- 30 г фенел, зелените стръкове
- 20 г връхчета копър
- 2 с.л. нарязан копър
- 2 с.л. каперси
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Запалете огън за скарата. Изчакайте да се образува жарава.
- 2.Почистете картофите и разрежете на половинки по-големите от тях. Постелете няколко листа алуминиево фолио един върху друг, под формата на кръст. По средата сложете картофите и ги поръсете със сол, черен пипер, мащерка, розмарин и зехтин. Увийте картофите в плосък пакет.
- 3. Поставете картофите в жаравата, като трябва да има въглени и върху пакета. Печете 20 минути и проверете готовността им като прободете с нож.
- 4. Предварително почистените от вътрешности скумрии подредете легнали и ги напълнете с тънки кръгчета лимон, стръкове фенел и копър. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. Подредете ги по две, с коремчетата едно към друго, а главите в противоположни посоки, за да се задържи пълнежа. Поставете рибите в скара за риба върху огъня. Печете по 4-5 минути от всяка страна.
- 5. Отворете пакета с печени картофи и ги поръсете с каперси и още копър. Поднесете с топла печена скумрия.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Сьомга на барбекю
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Стоян и Лора
Чаудър със сьомга и бекон
Рецепти Джъстин Скофийлд
Осолена океанска пъстърва с джин и крем фреш
Рецепти Нико Рейнолдс
Печена сьомга по два начина
Рецепти Стоян и Лора
Рула от скумрия с доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепти Хера Те Курапа
Сьомга терияки и зеленчуци в темпура
Рецепти Марк Мориарти
Печена сьомга с доматена салца
Рецепти Рудолф ван Веен
Смореброд хапки