Овкусеното със стръкове див копър, семена кориандър и нотка джин филе пъстърва се осолява в продължение на 12-14 часа. След това се тънко нарязаната риба се поднася с крем фреш и кресон. Насладете се на това предястие!

Продукти

  • 1 филе от сьомгова пъстърва
  • 1 ч.ч. сол
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 с.л. семена от копър
  • 1 с.л. семена кориандър
  • 50 мл джин
  • цвят от див копър
  • 1 зелена ябълка
  • репички
  • резени лимон
  • крем фреш

Начин на приготвяне:

  • 1. В тавичка смесете солта, захарта, джина, двата вида семена и зелените стръкове на глава резене. Разбъркайте добре.
  • 2. Изрежете коремната мазнина на филето пъстърва и отстранете кожата му. Поставете филето в сместа от сол и захар и хубаво го покрийте. Поставете в хладилник за 12-14 часа.
  • 3. Измийте и подсушете филето. Нарежете го на много тънки резени.
  • 4. Измийте и подсушете ябълката. Нарежете я на тънки лентички. Репичките нарежете на много тънки кръгчета.
  • 5. На дъното на чиния сипете 1 пълна супена лъжица крем фреш (или заквасена сметана) и я разстелете леко. Върху нея подредете резените пъстърва. Гарнирайте с лентички ябълка и кръгчета репички. Добавете и листенца магданоз и кресон, цвят от див копър и резени лимон. Поръсете с малко черен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички