Осолена океанска пъстърва с джин и крем фреш
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Овкусеното със стръкове див копър, семена кориандър и нотка джин филе пъстърва се осолява в продължение на 12-14 часа. След това се тънко нарязаната риба се поднася с крем фреш и кресон. Насладете се на това предястие!
Продукти
- 1 филе от сьомгова пъстърва
- 1 ч.ч. сол
- 1 ч.ч. захар
- 1 с.л. семена от копър
- 1 с.л. семена кориандър
- 50 мл джин
- цвят от див копър
- 1 зелена ябълка
- репички
- резени лимон
- крем фреш
Начин на приготвяне:
- 1. В тавичка смесете солта, захарта, джина, двата вида семена и зелените стръкове на глава резене. Разбъркайте добре.
- 2. Изрежете коремната мазнина на филето пъстърва и отстранете кожата му. Поставете филето в сместа от сол и захар и хубаво го покрийте. Поставете в хладилник за 12-14 часа.
- 3. Измийте и подсушете филето. Нарежете го на много тънки резени.
- 4. Измийте и подсушете ябълката. Нарежете я на тънки лентички. Репичките нарежете на много тънки кръгчета.
- 5. На дъното на чиния сипете 1 пълна супена лъжица крем фреш (или заквасена сметана) и я разстелете леко. Върху нея подредете резените пъстърва. Гарнирайте с лентички ябълка и кръгчета репички. Добавете и листенца магданоз и кресон, цвят от див копър и резени лимон. Поръсете с малко черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Сьомга на барбекю
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Стоян и Лора
Чаудър със сьомга и бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Печена сьомга по два начина
Рецепти Стоян и Лора
Рула от скумрия с доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепти Хера Те Курапа
Сьомга терияки и зеленчуци в темпура
Рецепти Марк Мориарти
Печена сьомга с доматена салца
Рецепти Рудолф ван Веен
Смореброд хапки
Рецепти Мери Бери
Задушена на фурна сьомга с аспержи