Начин на приготвяне:

1. Вземете цяло парче филе от сьомга, почистено от кости и люспи, с кожа. Направете разрези с дълбочина 1 см откъм месото на рибата, под ъгъл.
2. Нарежете на ситно копъра. Поръсете рибата, откъм месото, със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора. Поръсете нарязания копър, разтворете разрезете и напъхайте вътре копър.
3. Върху дъска поръсете сол и зехтин. Оваляйте хубаво рибата от двете страни. Поставете рибата върху скарата, с кожата надолу и печете до хрупкавост. Обърнете рибата и я печете 3-5 минути.
4. Отделете кожата от месото на рибата и я запечете от вътрешната страна за 1-2 минути. Месото на рибата накъсайте.
5. За салатата нарежете краставицата на кубчета и ги сложете в купа. Добавете нарязани на ситно риган, мента или магданоз и люта чушка. Овкусете с щипка сол и зехтин, разъбркайте. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
6. Сипете от млечната салата върху накъсаното месо. Начупете кожата.

Продукти

За рибата:

  • 1 кг филе от сьомга
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 1 връзка копър
  • сол и черен пипер
  • зехтин

За салатата:

  • 1 краставица
  • 300 мл кисело мляко
  • 1 червена люта чушка
  • 1 малка връзка прясна мента
  • зехтин
  • щипка сол

Свързани рецепти