Печена сьомга по два начина
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Сьомгата е подходяща риба за приготвяне на скара. Тази рецепта представя два начина за приготвянето и върху открит огън - върху легло от портокали и нанизана на шишчета. Поднася се със салца от каперси и пресни подправки.
Продукти
- За първия начин:
- 2 бр. филе сьомга (без кожа)
- 2 портокала
- 2 лимона
- За втория начин:
- 2 бр. филе сьомга (без кожа)
- 1 клонка чери домати (около 200 г)
- За салцата:
- 3 с.л. каперси
- 3 с.л. вода от маринатата на каперсите
- шепа копър
- шепа магданоз
- 1 лимон, сок
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
- 1. За сьомгата по първия начин поръсете парчетата сьомга със сол и черен пипер. Нарежете на кръгчета портокалите и лимоните.
- 2. Подредете кръгчетата портокал и лимон върху скарата, застъпени едно върху друго, върху зоната с индиректна топлина на барбекюто. Върху леглото от цитруси поставете филетата сьомга. До тях поставете клонката с чери домати. Затворете капака и печете 8-12 минути.
- 3. За втория начин нарежете филето сьомга на парчета по 5 см. Нанижете ги върху две шишчета (ако използвате дървени шишчета, първо ги накиснете в студена вода). Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. С парче лимон натрийте скарата от страната на директния огън. Поставете шишчетата върху скарата и печете 5-7 минути, с капак.
- 4. За салцата нарежете на ситно копъра и магданоза и ги сложете в купичка. Добавете каперсите, водата от маринатата им, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте много добре.
- 5. Сервирайте сьомгата, приготвена по два начина върху барбекюто, върху дървена дъска. Поставете и печените домати върху дъската. Поръсете със салца рибата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Чаудър със сьомга и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепти Мери Бери
Задушена на фурна сьомга с аспержи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Салата с нудъли и печена сьомга
Рецепти Мери Бери
Сьомга в тесто с червено песто и печени зеленчуци
Рецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Нико Рейнолдс
Гарнитури към печено пиле
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено пиле с лимоново-маслен сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара