Паниран карфиол в стил Бъфало
Рецепта от: Джъстин Скофийлд

Паниран карфиол, печен на фурна. Докато е още топъл, се залива с пикантен сос, който го превръща в нещо много вкусно.
Продукти
- 1 малка глава карфиол
- 1/2 ч.ч. брашно от нахут
- 1/3 ч.ч. вода
- 15 г масло
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.ч. чили сос
- 1 ч.л. соев сос
- 2 с.л. кленов сироп
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. В купа сипете брашното и добавете сол. Разбъркайте. Постепенно добавете водата, като разбърквате. Трябва да получите гладка смес с консистенция на смес за палачинки.
- 2. Накъсайте карфиола на средно големи розички. Оваляйте добре всяка розичка в сместа. Подредете розичките в тава, постлана с хартия за печене.
- 3. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути. След това обърнете розичките и печете още 10 минути, до златисто.
- 4. Докато карфиолът се пече, разтопете маслото. Към него добавете обелената скилидка чесън, чили соса, соевия сос и кленовия сироп. Разбъркайте добре.
- 5. Оваляйте още топлия карфиол в пикантната смес и поднесете веднага.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца