Паниран карфиол в стил Бъфало

Паниран карфиол в стил Бъфало
Свързани предавания: Гурме за всеки денГледайте Вторник, 7 април, 12:00 | Вторник, 7 април, 19:00

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете брашното и добавете сол. Разбъркайте. Постепенно добавете водата, като разбърквате. Трябва да получите гладка смес с консистенция на смес за палачинки.

2. Накъсайте карфиола на средно големи розички. Оваляйте добре всяка розичка в сместа. Подредете розичките в тава, постлана с хартия за печене.

3. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути. След това обърнете розичките и печете още 10 минути, до златисто.

4. Докато карфиолът разтопете маслото. Към него добавете обелената скилидка чесън, чили соса, соевия сос и кленовия сироп. Разбъркайте добре.

5. Оваляйте още топлия карфиол в пикантната смес и поднесете веднага.

Продукти

1 малка глава карфиол

1/2 ч.ч. брашно от нахут

1/3 ч.ч. вода

15 г масло

1 скилидка чесън

1/2 ч.ч. чили сос

1 ч.л. соев сос

2 с.л. кленов сироп

щипка сол

Свързани рецепти