Паниран карфиол в стил Бъфало

Паниран карфиол, печен на фурна. Докато е още топъл, се залива с пикантен сос, който го превръща в нещо много вкусно.

Продукти

  • 1 малка глава карфиол
  • 1/2 ч.ч. брашно от нахут
  • 1/3 ч.ч. вода
  • 15 г масло
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.ч. чили сос
  • 1 ч.л. соев сос
  • 2 с.л. кленов сироп
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа сипете брашното и добавете сол. Разбъркайте. Постепенно добавете водата, като разбърквате. Трябва да получите гладка смес с консистенция на смес за палачинки.
  • 2. Накъсайте карфиола на средно големи розички. Оваляйте добре всяка розичка в сместа. Подредете розичките в тава, постлана с хартия за печене.
  • 3. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути. След това обърнете розичките и печете още 10 минути, до златисто.
  • 4. Докато карфиолът се пече, разтопете маслото. Към него добавете обелената скилидка чесън, чили соса, соевия сос и кленовия сироп. Разбъркайте добре.
  • 5. Оваляйте още топлия карфиол в пикантната смес и поднесете веднага.

Свързани рецепти

Виж всички