Това бързо ястие може да бъде приготвено по всяко време на деня. Съчетанието от пържени картофи, чоризо и яйца е истинска радост за очите и небцето. Поднесете с доматена салца.

Продукти

  • 400 г пресни картофи
  • 1-2 с-л- зехтин
  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. кайенски пипер
  • 100 г чоризо
  • 4 жълтъка
  • ½ връзка пресен кориандър
  • заквасена сметана
  • хляб

Начин на приготвяне:

  • 1. Измийте добре картофите и ги сварете небелени до омекване. Прецедете ги и нарежете на половинки или четвъртинки.
  • 2. Обелете и нарежете лука на полумесеци и го запържете в загрята тиган със зехтин до омекване. Добавете фино настърганата скилидка чесън, червения и кайенския пипер и малко вода, за да не загорят подправките. Разбъркайте.
  • 3. Добавете нарязаното на едри парчета чоризо и го запържете от двете страни. Добавете сварените картофи и ги намачкайте леко. Запържете и разбъркайте.
  • 4. Оформете дупки и в тях поставете жълтъците. Гответе няколко минути и дръпнете от огъня. Преди да сервирате, пукнете жълтъците, за да се разтекат. Поръсете с малко нарязан на ситно кориандър.
  • 5. За доматената салца нарежете чери доматите (на стайна температура) на половинки или четвъртинки. Поръсете ги със сол и оцет. Разбъркайте и оставете настрани за 5 минути. След това добавете нарязан на ситно кориандър и разбъркайте.
  • 6. Сервирайте картофи с чоризо, гарнирано с лъжица заквасена сметана, доматена салца и филия хрупкав хляб.

Свързани рецепти

Виж всички