Картофи с чоризо и доматена салца
Рецепта от: Лиса Фокнър
Това бързо ястие може да бъде приготвено по всяко време на деня. Съчетанието от пържени картофи, чоризо и яйца е истинска радост за очите и небцето. Поднесете с доматена салца.
Продукти
- 400 г пресни картофи
- 1-2 с-л- зехтин
- 1 глава червен лук
- 1 скилидка чесън
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. кайенски пипер
- 100 г чоризо
- 4 жълтъка
- ½ връзка пресен кориандър
- заквасена сметана
- хляб
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте добре картофите и ги сварете небелени до омекване. Прецедете ги и нарежете на половинки или четвъртинки.
- 2. Обелете и нарежете лука на полумесеци и го запържете в загрята тиган със зехтин до омекване. Добавете фино настърганата скилидка чесън, червения и кайенския пипер и малко вода, за да не загорят подправките. Разбъркайте.
- 3. Добавете нарязаното на едри парчета чоризо и го запържете от двете страни. Добавете сварените картофи и ги намачкайте леко. Запържете и разбъркайте.
- 4. Оформете дупки и в тях поставете жълтъците. Гответе няколко минути и дръпнете от огъня. Преди да сервирате, пукнете жълтъците, за да се разтекат. Поръсете с малко нарязан на ситно кориандър.
- 5. За доматената салца нарежете чери доматите (на стайна температура) на половинки или четвъртинки. Поръсете ги със сол и оцет. Разбъркайте и оставете настрани за 5 минути. След това добавете нарязан на ситно кориандър и разбъркайте.
- 6. Сервирайте картофи с чоризо, гарнирано с лъжица заквасена сметана, доматена салца и филия хрупкав хляб.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско