Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоа
Рецепта от: Лука Чиано
1. За пастата пресейте брашното и го изсипете върху плота. Добавете семолината и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата и добавете жълтъка. Добавете сол и зехтин и започнете да разбърквате с вилица, постепенно добавяйки брашното. Добавете 1 с.л. мляно кафе и омесете тесто. Извадете тестото върху плота. Поръсете още 1 с.л. мляно кафе върху плота и месете тестото докато то поеме кафето. Оформете топка, увийте във фолио и поставете в хладилник за 2 часа.
2. Разточете тестото леко с ръце и го пуснете през машина за паста, на най-широкия размер. Поръсете тестото с брашно и пуснете отново през машината. Продължете да изтънявате и издължавате тестото през машината докато получите дълъг и тънък лист. С помощта на нож изрежете краищата на тестото, след това го разрежете на две половини. Нарежете всяка половина на ленти с ширина 1-1 1/2 см с помощта на нож за паста.
3. Нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте тиган със зехтин и масло. Щом маслото се разтопи, добавете лука заедно с щипка сол. Щом лукът започне да се запържва, добавете захар и цели стръкове мащерка. Захлупете съда и задушавайте 15 минути, на слаб огън. Ако е необходимо, добавете от водата за пастата.
4. Пуснете папарделе в тенджера с вряща подсолена вода и варете 3-4 минути. Прехвърлете пастата в тигана с лука и разбъркайте за минута. Добавете сушените маслини и разбъркайте.
5. Сипете папарделе с кахфе, лук и маслини в дълбока чиния. Гарнирайте с няколко цели филенца аншоа и топка бурата. Поръсете с листенца мащерка, щипка мляно кафе и струйка зехтин.
Продукти
- За пастата:
- 200 г брашно тип 00
- 50 г семолина
- 2 яйца
- 1 жълтък
- 1-2 с.л. смляно кафе
- щипка сол
- 1 ч.л. зехтин екстра върджин
- За гарниране:
- 4 х 75 г сирене Бурата
- 2 глави червен лук
- 20 г масло
- 40 г захар
- 2 стръка мащерка
- 250 г маслини Каламата
- 1 консерва филенца аншоа
- 100 мл зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол