Неустоими сандвичи с пълнеж от филенца аншо, прошуто и течна моцарела и хрупкава панировка. Поднесете със сладко от люти чушки и домати.

Продукти

  • 8 филии хляб Бриош или бял хляб
  • 200 г моцарела
  • 80 г биволско сирене Мастро
  • 12 филенца аншоа в зехтин
  • 8 слайса прошуто
  • 5 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 50 мл прясно мляко
  • 300 г хлебни трохи или галета
  • 100 г брашно
  • 1 литър олио

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете моцарелата на кръгчета с дебелина ½ см. Настържете сиренето Мастро.
  • 2. Поставете легнали 4 филии. Поставете по 2 кръгчета моцарела върху всяка. Върху моцарелата поставете по 2 филенца аншоа. След това сложете настъргано сирене на един слой, а върху него – 2 слайса прошуто. Захлупете с втора филия и притиснете добре сандвича. Изрежете коричките на хляба от всички страни, така че да се получи идеален квадрат. Разрежете всеки сандвич на 2 триъгълни парчета.
  • 3. В дълбока чиния разбийте яйцата с прясното мляко много добре. В друга дълбока чиния сипете брашното, а в трета – галетата.
  • 4. Сипете олиото в дълбок тиган или в тенджера и го загрейте до 170-180 градуса. Оваляйте много добре от всички страни всяко триъгълниче в брашно. Изтръскайте излишното. След това оваляйте в разбитите яйца, прехвърлете в галетата. След като се образува равномерен слой от галета, върнете сандвича в яйцата и оваляйте отново. Накрая оваляйте отново в галетата. Пържете сандвичите по 2 минути от всяка страна, до златисто.
  • 5. Сервирайте панираните сандвичи, поръсени с малко сол и със сладко от люти чушки и домати или друго по ваше желание.

Свързани рецепти

Виж всички