Този сладък соден хляб се приготвя бързо и е от храните, които ни носят чуство на комфорт. След изпичане хлябът се поръсва с разтопен шоколад.

Продукти

  • 350 г брашно
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • 25 г захар
  • ½ ч.л. сол
  • 100 г натурален шоколад
  • 300 мл мътеница или рядко кисело мляко
  • 1 с.л. ванилова паста
  • 12 бр. шоколадови бонбона с карамелен пълнеж
  • За декорация:
  • 1 ч.л. какао
  • 75 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете шоколада на ситно и го сложете в купа. Добавете брашното, содата, солта и захарта. Разбъркайте и оформете кладенче в сместа. В кладенчето изсипете киселото мляко и ваниловата паста. Разбъркайте до образуването на топка тесто. Омесете тестото съвсем леко.
  • 2. Разточете тестото в квадратна форма (25х25 см) и го поставете в тава, поръсена леко с брашно. Разрежете тестото на 12 еднакви квадратни парчета. В средата на всяко парче поставете по 1 шоколадов бонбон с карамел и го натиснете навътре. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 30 минути.
  • 3. Оставете хляба да изстине 10 минути в тавата. Поръсете с какао и разтопен шоколад.

Свързани рецепти

Виж всички