Шоколадов соден хляб
Рецепта от: Надия Хюсеин
Този сладък соден хляб се приготвя бързо и е от храните, които ни носят чуство на комфорт. След изпичане хлябът се поръсва с разтопен шоколад.
Продукти
- 350 г брашно
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- 25 г захар
- ½ ч.л. сол
- 100 г натурален шоколад
- 300 мл мътеница или рядко кисело мляко
- 1 с.л. ванилова паста
- 12 бр. шоколадови бонбона с карамелен пълнеж
- За декорация:
- 1 ч.л. какао
- 75 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете шоколада на ситно и го сложете в купа. Добавете брашното, содата, солта и захарта. Разбъркайте и оформете кладенче в сместа. В кладенчето изсипете киселото мляко и ваниловата паста. Разбъркайте до образуването на топка тесто. Омесете тестото съвсем леко.
- 2. Разточете тестото в квадратна форма (25х25 см) и го поставете в тава, поръсена леко с брашно. Разрежете тестото на 12 еднакви квадратни парчета. В средата на всяко парче поставете по 1 шоколадов бонбон с карамел и го натиснете навътре. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 30 минути.
- 3. Оставете хляба да изстине 10 минути в тавата. Поръсете с какао и разтопен шоколад.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Донал Скиан
Шведски канелени кифлички
Рецепти Стоян и Лора
Катми
Рецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Плодова салата „Фатуш“
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Надия Хюсеин
Тост с авокадо и севиче от репички
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай