Тези охлювчета представляват меки рулца от тесто с пълнеж от масло, кафе и шоколад. Поливат се с глазура от крем-сирене и пудра захар. Идеални са закуска с чаша топло кафе!

Продукти

  • За пълнежа:
  • 1 с.л. безсолно масло (разтопено)
  • 2 ч.л. какао
  • 2 ч.л. разтворимо кафе
  • 65 г светлокафява захар
  • 100 г натурален шоколад
  • За тестото:
  • 450 г брашно с набухвател
  • ¼ ч.л. сол
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. ванилова паста
  • 100 г безсолно масло
  • 2 жълтъка
  • 200 мл прясно мляко
  • За глазурата:
  • 2 с.л. гореща вода
  • 2 ч.л. разтворимо кафе
  • 1 с.л. безсолно масло
  • 2 с.л. крем-сирене
  • 125 г пудра захар

Начин на приготвяне:

  • 1. За пълнежа смесете в купа изстиналото разтопено масло с разтворимото кафе и какаото. Разбъркайте до хомогенност. Добавете захарта и нарязания на ситно шоколад. Разбъркайте.
  • 2. В друга купа смесете брашното, солта и захарта. Разбъркайте добре и оформете кладенче. В друг съд смесете разтопеното масло с прясното мляко, ваниловата паста и жълтъците. Разбъркайте. Добавете течните съставки в кладенчето. Разбъркайте докато се образува топка тесто.
  • 3. Извадете тестото върху набрашнен плот, омесете го леко и го разточете във форма на правоъгълник с размери 30х25 см. Разпределете равномерно сместа за пълнежа върху тестото. Навийте тестото откъм дългата му страна на стегнато руло. Нарежете рулото на 9 еднакви парчета. Поставете ги легнали върху плота и ги притиснете с длан.
  • 4. Подредете парчетата в предварително намаслена дълбока тавичка, плътно едно до друго. Намажете отгоре с прясно мляко и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.
  • 5. За глазурата сипете в купа горещата вода и добавете разтворимото кафе. Разбъркайте докато то се разтвори. След това добавете мекото масло и крем-сиренето. Разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете пудрата захар и разбъркайте до получаването на гладка, кадифена смес.
  • 6. След изпичане оставете охлювите да изстинат напълно в тавата. След това ги извадете и ги полейте с глазурата.

Свързани рецепти

Виж всички