• Пикантна корейска пицаРецепти
    Пикантна корейска пица

    Това е рецепта за пица с вкусовете на популярното корейско ястие от говеждо месо - булгоги. Доматеният сос е пикантен благодарение на пастата гочуджанг. Пицата се гарнира освен с гъби и моцарела, но и...

  • Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарелаРецепти
    Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела

    За този сандвич с пошира риба тон рибата се приготвя чрез печене на ниска температура в зехтин. Чери доматчетата също се запичат. А сглобеният сандвич е неустоимо вкусен.

  • Мини фокачи с прошуто и пушена моцарелаРецепти
    Мини фокачи с прошуто и пушена моцарела

    Тези малки пухкави хлебчета се правят с тесто с мая, което изисква време за втасване. Но пък има ли нещо по-неустоимо от това да си направите сандвичи с домашно приготвени хлебчета?

  • Пица „Салата“Рецепти
    Пица „Салата“

    1. За тестото смесете в купа брашното и солта и прибавете затоплената вода, захарта и сухата мая. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса, като го покриете с фолио. 2. Разбъркайте крем сиренето, см...

  • Макарони с грах и сиренеРецепти
    Макарони с грах и сирене

    1. Сварете макароните в тенджера с вряща подсолена вода за 10 минути, да не са сварени напълно. Прецедете ги и ги върнете в тенджерата. 2. Сипете 200 г размразен грах в блендер или кухненски робот. Д...

  • Ризото топкиРецепти
    Ризото топки

    Тази рецепта представя авторски прочит на класическата италианска рецепта за аранчини (оризови топки). Първо се приготвя т.нар. бяло ризото, към него се добавя масло и сирене Пекорино. След като оризъ...

  • Бретцел питки с моцарелаРецепти
    Бретцел питки с моцарела

    1. В купа смесете кафявата захар, затопленото млякото и маята. Поръсете с брашно и оставете маята да шупне. 2. Смесете брашното и солта в дълбока купа. Направете кладенче и изсипете маята и млякото,...

  • Запечени кюфтета с паста и доматен сосРецепти
    Запечени кюфтета с паста и доматен сос

    1. За кюфтетата настържете пармезана и смачкайте скилидката чесън на паста с малко сол. Настържете лимоновата кора и лука, а босилека и магданоза наситнете. 2. Смесете каймата с пармезана, лимоновата...