Фалшиво фондю
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Лесен начин за приготвяне на фондю - в плитък съд, във фурна. Поднесете с много гарнитури - кисели краставички, сушено месо, хрупкав хляб и ще впечатлите гостите си с това предястие.
Продукти
- 5 бр. х 200 г меко козе сирене
- 3 стръка розмарин
- 2 скилидки чесън
- 100 мл бяло вино
- 2 с.л. черешов ликьор
- 200 г доматено чътни
- 1 голяма багета
- пармска шунка, хамон или панчета
- кисели краставички
- зелена салата
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурна та на 170 градуса с вентилатор.
- 2. Направете по няколко малки прореза във всяко парче сирене и в тях поставете стръкчета розмарин и резени чесън. Поставете сиренето в огнеупорен керамичен или глинен съд и добавете виното и ликьора. Поръсете с черен пипер. Поставете капак или лист алуминиево фолио и печете във фурната 10 минути. Ако сиренето все още не се е разтопило, печете още няколко минути. Може да добавите доматеното чътни по време на печенето на сиренето или да го сервирате отделно.
- 3. Нарежете багетата на филийки и ги потопете в разтопеното сирене, а след това в чътнито. Сервирайте с нарязани кисели краставички, листа зелена салата и сушено месо.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепти Надия Хюсеин
Пържени пръчици от халуми
Рецепти Стоян и Лора
Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепти Стоян и Лора
Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепти Лука Чиано
Хапки от полента с горгонзола и салам
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено халуми с дип от авокадо
Рецепти Лука Чиано
Суфле от пармезан с поширани круши