Лесен начин за приготвяне на фондю - в плитък съд, във фурна. Поднесете с много гарнитури - кисели краставички, сушено месо, хрупкав хляб и ще впечатлите гостите си с това предястие.

Продукти

  • 5 бр. х 200 г меко козе сирене
  • 3 стръка розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 2 с.л. черешов ликьор
  • 200 г доматено чътни
  • 1 голяма багета
  • пармска шунка, хамон или панчета
  • кисели краставички
  • зелена салата

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте фурна та на 170 градуса с вентилатор.
  • 2. Направете по няколко малки прореза във всяко парче сирене и в тях поставете стръкчета розмарин и резени чесън. Поставете сиренето в огнеупорен керамичен или глинен съд и добавете виното и ликьора. Поръсете с черен пипер. Поставете капак или лист алуминиево фолио и печете във фурната 10 минути. Ако сиренето все още не се е разтопило, печете още няколко минути. Може да добавите доматеното чътни по време на печенето на сиренето или да го сервирате отделно.
  • 3. Нарежете багетата на филийки и ги потопете в разтопеното сирене, а след това в чътнито. Сервирайте с нарязани кисели краставички, листа зелена салата и сушено месо.

Свързани рецепти

Виж всички