Близалки от бокончини, пълни с аншоа
Рецепта от: Лука Чиано
Хрупкави, изпържени до златисто хапки от пълнени с аншоа мини топчета моцарела на клечки. Чудесни за всяко събиране!
Продукти
- 16 бр. бокончини (мини моцарела)
- 8 филенца маринована аншоа
- 4 яйца
- 25 мл прясно мляко
- 200 г хлебни трохи
- 100 г брашно
- 1 литър олио
- 40 г мед
- 50 г ботарга (сушен хайвер)
Начин на приготвяне:
- 1. Подсушете топчетата моцарела и направете дълбок разрез във всяко, от по-гладката страна.
- 2. Завийте всяко филенце аншоа на рулце и поставете по едно във всяко топче моцарела.
- 3. В дълбока чиния разбийте яйцата с 25 мл прясно мляко. В друга сипете брашното, а в трета – хлебни трохи. Оваляйте всяко топче моцарела първо в брашно и изтръскайте излишното. След това потопете в яйцата, а накрая оваляйте в хлебните трохи. Поставете топчетата в хладилник за 10 минути. След това направете втори слой панировка, като ги потопите отново в яйца и хлебни трохи.
- 4. Сипете олиото в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете пълнените бокончини на порции, по 4-6 бр., като ги потапяте с помощта на решетеста лъжица и първоначално ги потапяте и изваждате от горещата мазнина няколко пъти. След това гответе по 2-3 минути.
- 5. Набучете всяко панирано пълнено топче на дървено шишче. Близалките подредете в кашпа, пълна с камъчета. Поръсете близалките с малко мед и фино настъргана ботарга.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепти Джъстин Скофийлд
Плато със сирене и месо
Рецепти Надия Хюсеин
Пържени пръчици от халуми
Рецепти Стоян и Лора
Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепти Стоян и Лора
Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепти Лука Чиано
Печена скаморца със спек и домати
Рецепти Донал Скиан
Фалшиво фондю
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца