Хрупкави, изпържени до златисто хапки от пълнени с аншоа мини топчета моцарела на клечки. Чудесни за всяко събиране!

Продукти

  • 16 бр. бокончини (мини моцарела)
  • 8 филенца маринована аншоа
  • 4 яйца
  • 25 мл прясно мляко
  • 200 г хлебни трохи
  • 100 г брашно
  • 1 литър олио
  • 40 г мед
  • 50 г ботарга (сушен хайвер)

Начин на приготвяне:

  • 1. Подсушете топчетата моцарела и направете дълбок разрез във всяко, от по-гладката страна.
  • 2. Завийте всяко филенце аншоа на рулце и поставете по едно във всяко топче моцарела.
  • 3. В дълбока чиния разбийте яйцата с 25 мл прясно мляко. В друга сипете брашното, а в трета – хлебни трохи. Оваляйте всяко топче моцарела първо в брашно и изтръскайте излишното. След това потопете в яйцата, а накрая оваляйте в хлебните трохи. Поставете топчетата в хладилник за 10 минути. След това направете втори слой панировка, като ги потопите отново в яйца и хлебни трохи.
  • 4. Сипете олиото в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете пълнените бокончини на порции, по 4-6 бр., като ги потапяте с помощта на решетеста лъжица и първоначално ги потапяте и изваждате от горещата мазнина няколко пъти. След това гответе по 2-3 минути.
  • 5. Набучете всяко панирано пълнено топче на дървено шишче. Близалките подредете в кашпа, пълна с камъчета. Поръсете близалките с малко мед и фино настъргана ботарга.

Свързани рецепти

Виж всички