Дакоаз с шамфъстък и бял шоколад
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Този фин сладкиш е приготвен със смлени шамфъстъци и разбити белтъци. Поръсва се с ленти бял шоколад и сушени червени боровинки.
Продукти
- 6 белтъка
- щипка крем от тартар
- 85 г захар
- 80 г пудра захар
- 55 г брашно
- 105 г фино смлени ядки шамфъстък
- 80 г бял шоколад
- 50 г сушени червени боровинки
- 100 г нарязани ядки шамфъстък
- Допълнително:
- 15 г пудра захар
- 450 г бял шоколад
- 20 г сушени червени боровинки
Начин на приготвяне:
- 1. Намажете с мазнина дъното и стените на правоъгълна форма за хляб (23х13 см) и постелете хартия за печене така, че тя да стърчи малко над формата. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор).
- 2. Разбийте белтъците с щипка крем от тартар, с помощта на миксер, до образуването на средно твърди връхчета. Постепенно добавете захарта, без да спирате разбиването.
- 3. Добавете предварително пресята пудра захар и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете брашното и разбъркайте по същия начин. Добавете смлените ядки шамфъстък и нарязания или на капки бял шоколад и сушените червени боровинки. Пресипете сместа във формата и поръсете с нарязаните ядки шамфъстък. Печете сладкиша 35 минути.
- 4. Оставете сладкиша да изстине за 20 минути на стайна температура. След това го извадете и го поставете върху поднос. С помощта на белачка за зеленчуци настържете на едро белия шоколад върху сладкиша. Поръсете сушени червени боровинки и поръсете с малко пудра захар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж