Този фин сладкиш е приготвен със смлени шамфъстъци и разбити белтъци. Поръсва се с ленти бял шоколад и сушени червени боровинки.

Продукти

  • 6 белтъка
  • щипка крем от тартар
  • 85 г захар
  • 80 г пудра захар
  • 55 г брашно
  • 105 г фино смлени ядки шамфъстък
  • 80 г бял шоколад
  • 50 г сушени червени боровинки
  • 100 г нарязани ядки шамфъстък
  • Допълнително:
  • 15 г пудра захар
  • 450 г бял шоколад
  • 20 г сушени червени боровинки

Начин на приготвяне:

  • 1. Намажете с мазнина дъното и стените на правоъгълна форма за хляб (23х13 см) и постелете хартия за печене така, че тя да стърчи малко над формата. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор).
  • 2. Разбийте белтъците с щипка крем от тартар, с помощта на миксер, до образуването на средно твърди връхчета. Постепенно добавете захарта, без да спирате разбиването.
  • 3. Добавете предварително пресята пудра захар и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете брашното и разбъркайте по същия начин. Добавете смлените ядки шамфъстък и нарязания или на капки бял шоколад и сушените червени боровинки. Пресипете сместа във формата и поръсете с нарязаните ядки шамфъстък. Печете сладкиша 35 минути.
  • 4. Оставете сладкиша да изстине за 20 минути на стайна температура. След това го извадете и го поставете върху поднос. С помощта на белачка за зеленчуци настържете на едро белия шоколад върху сладкиша. Поръсете сушени червени боровинки и поръсете с малко пудра захар.

Свързани рецепти

Виж всички