Бурканчета с шоколадов крем, кокосова пяна и малини
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Тези бурканчета, пълни с плътен шоколадов с пухкава кокосова сметана, са наистина неустоими. Кремът се приготвя изключително лесно, но е необходимо да престои поне 3 часа в хладилник.
Продукти
- 1 яйце
- 6 жълтъка
- 125 г захар
- 500 мл течна сметана
- 1 шушулка ванилия
- 70 г какао
- 60 г натурален шоколад
- 270 г кокосова сметана
- 33 мл кафе еспресо
- щипка морска сол
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- лиофилизирани малини
Начин на приготвяне:
- 1. За шоколадовия крем сипете течната сметана в тенджерка и я загрейте почти до точка на кипене. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
- 2. В купа начупете шоколада. Залейте го с горещата сметана и разбъркайте докато той се разтопи и сместа стане гладка и лъскава.
- 3. В голяма купа разбийте яйцето и жълтъците заедно със захарта, докато тя се разтопи. Добавете какаото и разбъркайте до гладкост. Накрая добавете разтопения шоколад със сметана и разбъркайте.
- 4. Пресипете сместа в кана и след това я разпределете в стъклени купички (бурканчета). Поставете бурканчетата в хладилник за 3 часа или за цяла нощ.
- 5. В купа сипете кокосовата сметана, добавете кафето и щипка сол. Разбъркайте. Пресипете в сладкарски сифон с газ и шприцовайте сметана върху всяко бурканче. Поръсете с лиофилизирани малини.
- Съвети:
- Можете да замразите шестте белтъка и да ги използвате за меренг, например.
- Ако не разполагате със сладкарски сифон, използвайте смес от сладкарска сметана и кокосова сметана и я разбийте до утрояване на обема.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шоколадов мус
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Марта Стюарт
Шоколадов мус S'Mores
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша