• Чаудър с морски дарове и кокосова сметанаРецепти
    Чаудър с морски дарове и кокосова сметана

    Тази рецепта съчетава богатството на кокосовата сметана с пикантния вкус на пресни морски дарове, създавайки успокояваща и екзотична супа.

  • Шоколадово-карамелени кокосови барчетаРецепти
    Шоколадово-карамелени кокосови барчета

    Тези кокосови барчета се приготвят лесно, изглеждат страхотно и са идеални за коледен подарък, увити като бонбон. Освен това са без захар, без глутен и без лактоза.

  • Ренданг терлаги-лагиРецепти
    Ренданг терлаги-лаги

    Щатът Перак в Малайзия е известен с разнообразието от варианти на ястието ренданг. "Терлаги-лаги" означава "още и още" и щом опитате това ястие, ще разберете защо е кръстено така.

  • Саравак лаксаРецепти
    Саравак лакса

    Тази лакса е много популярна в Саравак, но повечето хора я приготвят с готова паста за основа. Рецептата за саравак лакса има много варианти, но повечето от тях включват супа с кокосова сметана и мног...

  • Зеленчуци в кокосово мляко по селскиРецепти
    Зеленчуци в кокосово мляко по селски

    Това е лесна рецепта от азиатската кухня. Тази гъста супа  представлява сварени зеленчуци в овкусено с пикантна паста ремпа кокосово мляко.

  • Сладкиш с тропически плодове и кокосРецепти
    Сладкиш с тропически плодове и кокос

    Блатът за този сладкиш се приготвя с кокосова сметана и кокосови стърготини. Върху изпечения сладкиш се нанася дебел слой маслен крем с маракуя, а най-отгоре сеподреждат резени манго и вътрешността на...

  • Ананас в кадаифРецепти
    Ананас в кадаиф

    1. Начупете белия шоколад (или използвайте шоколадов чипс) в голяма купа. Загрейте кокосовата сметана в касерола. Залейте шоколада с врялата сметана и разбъркайте докато сметаната се разатопи. 2. Доб...

  • Бурканчета с шоколадов крем, кокосова пяна и малиниРецепти
    Бурканчета с шоколадов крем, кокосова пяна и малини

    Тези бурканчета, пълни с плътен шоколадов с пухкава кокосова сметана, са наистина неустоими. Кремът се приготвя изключително лесно, но е необходимо да престои поне 3 часа в хладилник.