Наси улам с микробилки
Рецепта от: Адам Лайо
Тази оризова салата има много различни вариации из цяла Малайзия. Тази в стил ниония съдържа най-различни съставки - от сварено яйце до пресни корени галангал и куркума. Но по-семплият вариант на салатата залага на различни видове микробилки.
Продукти
- ½ ч.ч. кокосови стърготини
- ¼ ч.ч. сушени скариди
- 3 ч.ч. сварен жасминов ориз
- 3 главички лук шалот
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. захар
- ¼ ч.л. бял пипер
- 2 ч.ч. микробилки – тайландски босилек, лилав босилек, маточина, кориандър, червена горчица
Начин на приготвяне:
- 1. Запечете кокосовите стърготини в сух тиган, до златисто. След това ги смелете в блендер на пудра.
- 2. Запечете в сух тиган предварително накиснатите във вода и прецедени сушени скариди, докато станат ароматни. Смелете ги на пудра в блендер.
- 3. В купа смесете смлените кокосови стърготини и сушени скариди. Нарежете лука на тънки кръгчета и добавете и него. Отрежете различни микробилки и добавете и тях в купата.
- 4. Накрая добавете сварения жасминов ориз със стайна температура и овкусете със сол, захар и бял пипер. Разбъркайте и поднесете салатата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Доматено ризото
Рецепти Лука Чиано
Черно ризото с просеко, скариди и лайм
Рецепти Адам Лайо
Наси лемак
Рецепти Лука Чиано
Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота
Рецепти Марк Мориарти
Ризото "Качо е пепе"
Рецепти Стоян и Лора
Ризото с печени чушки
Рецепти Лиса Фокнър
Кедгъри
Рецепти Стоян и Лора
Ориз с патладжани
Рецепти Стоян и Лора
Постни зелеви сарми
Рецепти Къртис Стоун
Ризото топки