малайзийска
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Ло мейн с абалони и морски таралеж
Тази малайзийска рецепта съдържа екзотични съставки като морски охлюв и морски таралеж. Сварените нудли хокиен се обединяват с морски дарове и бок чой и се сервират в големи купи.
Рецепти Бухтички с говеждо къри
Тези хрупкави солени бухтички са пълни със смес от телешка кайма, сладък картоф и много азиатски подправки. Тестото за бухтичките е маслено.
Рецепти Asam pedas по австралийски
"Asam pedas" означава "кисело и пикантно". В тази версия на рецептата киселите и пикантни продукти са характерни за австралийската кухня.
Рецепти Наси лемак
Наси лемак е националното ястие на Малайзия и въпреки че вариациите му са безкрайни, в него задължително присъстват сварен в кокосово мляко ориз, няколко хрупкави добавки и запържена пикантна паста са...
Рецепти Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Добрите шишчета сатай трябва да са вкусни дори и без сос. Мариновайте пилешкото по-дълго време и го овкусете добре. След това изпечете шишчета и поднесете с пикантен сос с фъстъци.
Рецепти Умай скариди
Това е традиционно ястие с прясна морска храна от Саравак, Източна Малайзия. Специалитетът на хората от народност меланау наподобява севичето, и тук лимоновият сок се използва за да "сготви" леко прес...
Рецепти Асам лакса
Асам лакса е малайзийска рибена супа с прясна и сушена риба, стъклена юфка от боб мунг и много пресни зеленчуци. В ролята на основата на супата е пикантната паста от лук, чесън, галангал и люти чушки.
Рецепти Ренданг терлаги-лаги
Щатът Перак в Малайзия е известен с разнообразието от варианти на ястието ренданг. "Терлаги-лаги" означава "още и още" и щом опитате това ястие, ще разберете защо е кръстено така.