• Сватбен пилафРецепти
    Сватбен пилаф

    Това ястие произхожда от Югоизточна Турция и обикновено се поднася на сватби. То символизира съвместното изграждане на нов дом.  Приготвянето му изисква време и се осланя на изграждани през вековете к...

  • Наси лемакРецепти
    Наси лемак

    Наси лемак е националното ястие на Малайзия и въпреки че вариациите му са безкрайни, в него задължително присъстват сварен в кокосово мляко ориз, няколко хрупкави добавки и запържена пикантна паста са...

  • Черно ризото с просеко, скариди и лаймРецепти
    Черно ризото с просеко, скариди и лайм

    Това е рецепта за черно ризото. То се сервира върху кралски скариди, "сготвени" в лимонов сок, а поставените върху ориза топки бурата се топят от топлината му.

  • Хавайска купа покéРецепти
    Хавайска купа покé

    Покé (Poké) е традиционно хавайско ястие, което съдържа нарязана на кубчета сурова риба, много зеленчуци и варен ориз. Тази рецепта ще ви научи как да си приготвяте у дома това здравословно ястие.

  • Къри със скариди и миди "Сен-Жак"Рецепти
    Къри със скариди и миди "Сен-Жак"

    Сосът за това къри може да бъде приготвен предварително без да се добавят скаридите, мидите и кокосовото мляко. Притоплете го и добавете морките дарове. Сервирайте с варен на пара ориз.

  • Стир-фрай със скариди и лимонена треваРецепти
    Стир-фрай със скариди и лимонена трева

    В тази вдъхновена от азиатската кухня рецепта скаридите се запържват за кратко заедно с предварително приготвената паста с лимонена трева. Сервират се веднага с топъл сварен на пара жасминов ориз.

  • Наси улам с микробилкиРецепти
    Наси улам с микробилки

    Тази оризова салата има много различни вариации из цяла Малайзия. Тази в стил ниония съдържа най-различни съставки - от сварено яйце до пресни корени галангал и куркума. Но по-семплият вариант на сала...

  • АранчиниРецепти
    Аранчини

    Приготвянето на тези оризови топки по класическа италианска рецепта е дълъг процес и изисква подготовка от предишния ден. Но вкусът и удоволствието си заслужават!