• Бирияни с шафран и скаридиРецепти
    Бирияни с шафран и скариди

    Бирияни е ястие с ориз и месо или зеленчуци от индийската кухня. Оризът  и скаридите в тази рецепта се приготвят отделно, а накрая двата компонента се редят на слоеве и се запичат за кратко. Скаридите...

  • Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Ризото с пъдпъдъкРецепти
    Ризото с пъдпъдък

    Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.

  • Италиански оризов кексРецепти
    Италиански оризов кекс

    Това е рецепта за пухкав кекс с ориз арборио. За да приготвите оризовия кекс, ще са Ви необходими още яйца, захар, прясно мляко, смлени бадеми и брашно.

  • Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикотаРецепти
    Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота

    Това е рецепта за изтънчено предястие от италианската кухня. Кошничките се приготвят от разварен ориз, смесен с мастило от сепия и изпечен на тънък лист. А пълнежът е от кремообразна рикота и филенца...

  • Пържен ориз по китайскиРецепти
    Пържен ориз по китайски

    1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. След това отстранете пънчетата им и нарежете шапките на 1/2 см-ови парченца. 2. Нарежете пресния лук на кръгчета, а моркова на малки кубч...

  • Задушено агнешкоРецепти
    Задушено агнешко

    1. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок чугунен съд с капак и запечатайте парчетата агнешко в него, разделено на две порции. Щом месото покафенее добре от всички страни, извадете в чиния. 2. В блендер сложе...

  • Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен саламРецепти
    Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен салам

    1. Поставете връзката магданоз в тавичка и я изсушете на 80 градуса за 2 часа. Стрийте изсушените листа магданоз на прах. 2. Направете си зеленчуков бульон или бульон от черупки на скариди и рак. Под...