Събудете се за една закуска с индийски привкус. В тази рецепта пушената риба се съчетава със сварени яйца, ориз и вкусовете на къри.

Продукти

  • 300 мл пълномаслено прясно мляко
  • 2 мускатови цвята или щипка индийско орехче
  • 400 г топло пушена сьомга
  • 50 мл зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. мадраско къри на прах
  • 180 г ориз басмати
  • 75 г масло
  • 100 мл течна сметана
  • шепа кориандър
  • шепа магданоз
  • 3 твърдо сварени яйца
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете прясното мляко в тиган и поставете рибата в него. Пуснете мускатовите цветове и долейте малко вода, ако е необходимо, за да се покрие рибата. Поширайте рибата на слаб огън, без течността да завира, 10 минути.
  • 2. Извадете рибата от млякото и отстранете кожата и костите. Поддържайте рибата топла, докато приготвяте ориза. Извадете цветовете и запазете прясното мляко. Към него добавете 150 мл гореща вода.
  • 3. Запържете нарязания на ситно лук в дълбок тиган със зехтин. Добавете прясно смлян черен пипер и къри на прах. Разбъркайте и след минута добавете ориза. Запържете го за 1-2 минути, като разбърквате непрекъснато. Залейте със сместа от мляко и вода, и 50 г масло и гответе на слаб огън 20 минути, докато оризът абсорбира течността напълно.
  • 4. Върнете ориза върху котлона и добавете останалото масло и сметаната. Разбъркайте. Поръсете с нарязани пресни подправки. Накъсайте рибата върху ориза и подредете нарязаните на четвъртинки варени яйца.

Свързани рецепти

Виж всички