Кедгъри
Рецепта от: Лиса Фокнър
Събудете се за една закуска с индийски привкус. В тази рецепта пушената риба се съчетава със сварени яйца, ориз и вкусовете на къри.
Продукти
- 300 мл пълномаслено прясно мляко
- 2 мускатови цвята или щипка индийско орехче
- 400 г топло пушена сьомга
- 50 мл зехтин
- 1 глава лук
- 1 с.л. мадраско къри на прах
- 180 г ориз басмати
- 75 г масло
- 100 мл течна сметана
- шепа кориандър
- шепа магданоз
- 3 твърдо сварени яйца
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете прясното мляко в тиган и поставете рибата в него. Пуснете мускатовите цветове и долейте малко вода, ако е необходимо, за да се покрие рибата. Поширайте рибата на слаб огън, без течността да завира, 10 минути.
- 2. Извадете рибата от млякото и отстранете кожата и костите. Поддържайте рибата топла, докато приготвяте ориза. Извадете цветовете и запазете прясното мляко. Към него добавете 150 мл гореща вода.
- 3. Запържете нарязания на ситно лук в дълбок тиган със зехтин. Добавете прясно смлян черен пипер и къри на прах. Разбъркайте и след минута добавете ориза. Запържете го за 1-2 минути, като разбърквате непрекъснато. Залейте със сместа от мляко и вода, и 50 г масло и гответе на слаб огън 20 минути, докато оризът абсорбира течността напълно.
- 4. Върнете ориза върху котлона и добавете останалото масло и сметаната. Разбъркайте. Поръсете с нарязани пресни подправки. Накъсайте рибата върху ориза и подредете нарязаните на четвъртинки варени яйца.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Три вида ризото
Рецепти Рудолф ван Веен
Доматено ризото
Рецепти Лука Чиано
Черно ризото с просеко, скариди и лайм
Рецепти Адам Лайо
Наси лемак
Рецепти Лука Чиано
Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота
Рецепти Адам Лайо
Наси улам с микробилки
Рецепти Марк Мориарти
Ризото "Качо е пепе"
Рецепти Стоян и Лора
Ризото с печени чушки
Рецепти Стоян и Лора
Ориз с патладжани
Рецепти Стоян и Лора
Постни зелеви сарми