Джинджифилови човечета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изсипете брашното на плота. Смесете го с бакпулвера и джинджифила. Направете кладенче и в него изсипете останалите продукти. Омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с помощта на точилка. Изрежете човечетата с помощта на формичка. Подредете бисквитите в тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите 13 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
3. За глазурата разбийте пудра захар с малко вода до гладкост. Разделете я на малки части и към всяка част някой от продуктите за да се оцвети - куркума, зелен чай на прах, червено цвекло на прах. Пресипете различните цветове глазури в малки фунийки от хартия за печене, отрежете тънко краищата им. Шоколадът разтопете на водна баня и съо пресипете във фунийка.
4. Украсете бисквитите като човечета с помощта на различните цветни глазури и шоколада - направете им очички, очила, брада, мустаци, коса и т.н.
Продукти
- 350 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. смлян джинджифил
- 100 г масло
- 175 г захар
- 1 яйце
- 60 мл джинджифилов сироп
- 30 мл прясно мляко
- За глазурата:
- 30 г натурален шоколад
- 1 с.л. пудра захар
- вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад