Джинджифилови човечета

Джинджифилови човечета

Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното на плота. Смесете го с бакпулвера и джинджифила. Направете кладенче и в него изсипете останалите продукти. Омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с помощта на точилка. Изрежете човечетата с помощта на формичка. Подредете бисквитите в тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите 13 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
3. За глазурата разбийте пудра захар с малко вода до гладкост. Разделете я на малки части и към всяка част някой от продуктите за да се оцвети - куркума, зелен чай на прах, червено цвекло на прах. Пресипете различните цветове глазури в малки фунийки от хартия за печене, отрежете тънко краищата им. Шоколадът разтопете на водна баня и съо пресипете във фунийка.
4. Украсете бисквитите като човечета с помощта на различните цветни глазури и шоколада - направете им очички, очила, брада, мустаци, коса и т.н.

Продукти

  • 350 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. смлян джинджифил
  • 100 г масло
  • 175 г захар
  • 1 яйце
  • 60 мл джинджифилов сироп
  • 30 мл прясно мляко

За глазурата:

  • 30 г натурален шоколад
  • 1 с.л. пудра захар
  • вода

Свързани рецепти