Диви гъби с яйца и дресинг от девесил
Рецепта от: Маркъс Уеринг
Ако разполагате с микс от пресни диви гъби, насладете им се в един импровизиран обяд - с яйца и дресинг от пресен девесил, чесън и зехтин.
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 500 г гъби (смес от диви гъби, портобело)
- 1 стрък естрагон
- 2 скилидки чесън
- 15 г масло
- 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 25 г девесил
- ½ ч.л. сол
- 50 мл зехтин
- 1 ч.л. бял винен оцет
- 4 с.л. маскарпоне
- 4 филии хляб с квас
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Запалете огън за скарата.
- 2. Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете на едро, с изключение на гъбите портобело и кладница, ако използвате такива. Сложете гъбите в силно загрят тиган с 1 с.л. зехтин върху скарата или върху котлон. Добавете стръка естрагон, обелените скилидки чесън и накъсаното на парченца масло. Разбъркайте и гответе докато гъбите придобият златист цвят. Прехвърлете гъбите в друг съд с огнеупорни дръжки. Извадете скилидките чесън и ги запазете.
- 3. Нарежете гъбите портобело на резени и ги запечете направо върху скарата от двете страни, за кратко.
- 4. Направете 4 гнезда между гъбите и във всяко чукнете по 1 яйце. Поръсете жълтъците с малко сол и поставете капак. Поставете върху скарата или запечете във фурна до готовност на яйцата.
- 5. За дресинга нарежете листата девесил на ситно и ги сложете в хаванче заедно със скилидките чесън, сол, черен пипер, оцет и зехтин. Счукайте на паста.
- 6. Поръсете гъбите с дресинга от девесил, поръсете с черен пипер яйцата и сипете по малки топчици маскарпоне на различни места. Поднесете ястието топло.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Запечен качамак със сотирани гъби
Рецепти Маркъс Уеринг
Печени моркови с кленов сироп
Рецепти Маркъс Уеринг
Сос Ромеско с хариса
Рецепти Маркъс Уеринг
Печена скумрия с пресни картофи на скара
Рецепти Маркъс Уеринг
Джинджифилов сладкиш със солен карамел и сметана
Рецепти Маркъс Уеринг
Сладолед с дафинов лист, нектарини и крамбъл
Рецепти Маркъс Уеринг
Печена наденица с пържени картофи и лучен сос
Рецепти Маркъс Уеринг
Сандвич с пържола и мармалад от бекон
Рецепти Маркъс Уеринг
Рак, рачешки пастет и салата от алабаш и целина
Рецепти Маркъс Уеринг
Пушена пъстърва, печено цвекло и кресон върху ръжен хляб