Печена наденица с пържени картофи и лучен сос
Рецепта от: Маркъс Уеринг
Печена на скара наденица с хрупкави пържени картофи и лучен сос. Идеална рецепта за лятна вечер!
Продукти
- 400 г пресни картофи
- 2 с.л. масло
- 4 глави червен лук
- 2 с.л. мащерка
- 50 г брашно
- 100 мл червено вино
- 1 с.л. дижонска горчица
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 2 с.л. зехтин
- 8 бр. сурови свински наденички
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Запалете огън за скара и изчакайте да се образува жарава.
- 2. Почистете картофите и ги сложете в голяма тенджера с вода и малко сол. Варете 10 минути, докато картофите омекнат. Прецедете ги и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 см.
- 3. За соса нарежете лука на полумесеци и го сложете в загрят на умерен огън тиган с малко зехтин. Добавете 1 с.л. масло и пържете 10 минути, докато лукът омекне. Добавете брашното и разбъркайте за 2 минути. Добавете виното и деглазирайте. Щом сместа заври, оставете сместа да се редуцира наполовина. Добавете бульона и бъркайте докато заври. Гответе 10 минути. След това добавете горчица, сос Уорчестър, сол и черен пипер.
- 4. В голям тиган сипете 2 с.л. зехтин и го загрейте. Добавете кръгчетата картофи, мащерката и малко масло. Пържете картофите по 2 минути от всяка страна.
- 5. Изпечете наденичките върху скарата, по 4 минути от всяка страна.
- 6. Сервирайте топлите печени наденички с пържени картофи и лучен сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло