Печена на скара наденица с хрупкави пържени картофи и лучен сос. Идеална рецепта за лятна вечер!

Продукти

  • 400 г пресни картофи
  • 2 с.л. масло
  • 4 глави червен лук
  • 2 с.л. мащерка
  • 50 г брашно
  • 100 мл червено вино
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • 2 с.л. зехтин
  • 8 бр. сурови свински наденички
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Запалете огън за скара и изчакайте да се образува жарава.
  • 2. Почистете картофите и ги сложете в голяма тенджера с вода и малко сол. Варете 10 минути, докато картофите омекнат. Прецедете ги и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 см.
  • 3. За соса нарежете лука на полумесеци и го сложете в загрят на умерен огън тиган с малко зехтин. Добавете 1 с.л. масло и пържете 10 минути, докато лукът омекне. Добавете брашното и разбъркайте за 2 минути. Добавете виното и деглазирайте. Щом сместа заври, оставете сместа да се редуцира наполовина. Добавете бульона и бъркайте докато заври. Гответе 10 минути. След това добавете горчица, сос Уорчестър, сол и черен пипер.
  • 4. В голям тиган сипете 2 с.л. зехтин и го загрейте. Добавете кръгчетата картофи, мащерката и малко масло. Пържете картофите по 2 минути от всяка страна.
  • 5. Изпечете наденичките върху скарата, по 4 минути от всяка страна.
  • 6. Сервирайте топлите печени наденички с пържени картофи и лучен сос.

Свързани рецепти

Виж всички