1. Поставете връзката магданоз в тавичка и я изсушете на 80 градуса за 2 часа. Стрийте изсушените листа магданоз на прах.

2. Направете си зеленчуков бульон или бульон от черупки на скариди и рак. Поддържайте бульона горещ.

3. Нарежете пикантния салам на много малки кубчета и ги запържете до хрупкавост в тиган със зехтин.

4. В дълбок тиган с двойно дъно сипете зехтина и добавете 25 г масло. Задушете нарязания на много ситно лук заедно с щипка сол, до златисто. Добавете ориза и го запържете за 2-3 минути, като го разбърквате непрекъснато. Добавете бялото вино и разбъркайте. Щом то се изпари, добавете черпак от горещия бульон или толкова колкото да покрие ориза. Бъркайте от време на време, докато бульонът се абсорбира. Продължете по същия начин да доливате бульон в продължение на 16-18 минути, докато оризът не се свари. Ризотото не трябва да е сухо, а кремообразно.

5. Добавете рачешкото месо и разбъркайте. Дръпнете от огъня и добавете нарязаното на кубчета масло и фино настъргания пармезан. Разбъркайте докато се разтопят. Оставете ризотото да почине 2 минути.

6. Сипете ризото в плоска чиния и тръснете чинията, за да се разпределят зърната ориз равномерно. накъсайте страчатела върху ориза, поръсете с хрупкав салам и с магданоз на прах.

Продукти

  • 1/4 глава лук
  • 100 г масло
  • 20 мл зехтин екстра върджин
  • 300 г ориз Карнароли
  • 40 г пармезан
  • 200 г сварено рачешко месо
  • 100 г ботарга
  • 100 г сирене Страчатела
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • 1200 мл бульон
  • 100 г пикантен салам
  • 1 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички