1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. След това отстранете пънчетата им и нарежете шапките на 1/2 см-ови парченца.

2. Нарежете пресния лук на кръгчета, а моркова на малки кубчета. Пилешкото месо и воденичките нарежете също на парченца с размер 1/2 см. Бамбуковите кълнове също нарежете на малки парченца. Пригответе и останалите продукти преди да започнете пърженето.

3. В силно загрят тиган уок сипете половината олио и в него запържете бялата част на пресния лук за 30 секунди,с лед това добавете моркова, бамбуковите кълнове и граха и запържете за 1 минута, при непрекъснато разбъркване или разтръскване на тигана. Добавете скаридите и пилешкото месо и воденички и гответе докато зеленчуците омекнат. Пресипете всичко в чиния.

4. Сипете останалото олио в тигана и сипете предварително леко разбитите яйца. разбъркайте много енергично, докато станат на парцалчета. Добавете ориза и с шпатула го разстелете по дъното и стените на тигана, като го притискате. Целта е да се отделят зърната му. Разбъркайте добре, за да се покрият зърната ориз с яйца. Върнете останалите продукти и разбъркайте много добре. Овкусете със сол и сервирайте ориза веднага.

5. Поръсете пържения ориз по китайски с пържен на маслена баня нарязан на много тънко лук.

Продукти

  • 3 сушени гъби шийтаке
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4 стръка пресен лук
  • 1 малкъ морков
  • 2 с.л. бамбукови кълнове
  • 1/4 ч.ч. грах
  • 1/4 ч.ч. сварено пилешко бутче
  • 2 с.л. сварени пилешки воденички
  • 1/4 ч.ч. малки сурови скариди (обелени)
  • 3 яйца
  • 5 ч.ч. жасминов ориз (на 1 ден)
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. пържен лук за сервиране

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички