китайска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиЧап чой
Това ястие представя основен кулинарен метод на приготвяне на храна в китайската кухня. Всички съставки се запържват поотделно в уок за кратко, а след това се приготвя сос, сгъстен с нишесте, в който...
РецептиКюфтета "Лъвски глави" по шанхайски
В сместа за тези големи кюфтета се добавят водни кестени. Кюфтетата първо се пържат, а след това се задушават на слаб огън в соев сос. Сервират се върху варен бок чой.
РецептиСкариди със зелен чай
Ако разполагате с много пресни речни скариди, пригответе ги по тази китайска рецепта - със зелен чай, белтък и малко нишесте.
РецептиПържен ориз по китайски
1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. След това отстранете пънчетата им и нарежете шапките на 1/2 см-ови парченца. 2. Нарежете пресния лук на кръгчета, а моркова на малки кубч...
РецептиСладки оризови топки с черен сусам по пекински
1. Смелете запечения сусам в електрическа мелничка. Пресипете го в кухненски робот и добавете захарта и маслото. Разбъркайте до получаването на паста. Поставете пастата в чиния и покрийте с прозрачно...
РецептиСтир-фрай с бамбук и шунка
Стир-фрай е бърз начин за приготвяне на храна. В китайската кухня това е основен начин на готвене. Тази рецепта за стир-фрай съчетава китайска сушена шунка и корени бамбук.
РецептиРяпа на пара със сушени миди
1. Накиснете мидите в 1 1/2 ч.ч. гореща вода за 30 минути. Запазете водата. 2. Обелете ряпата и нарежете на кръгчета с дебелина 4 см. По средата на всяко кръгче издълбайте дупка с размера на сушена м...
РецептиПържен китайски ориз
1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. 2. Нарежете предварително зеленчуците, бамбука, пилешкото месо, воденичките и скаридите на еднакви дребни кубчета. Пригответе граха. Разб...