• Китайски палачинки с патешкоРецепти
    Китайски палачинки с патешко

     Оризовите палачинки с патешко месо са класическо ястие от китайската кухня. Тайната на хрупкавото печено патешко е отделянето на достатъчно време за обработка на месото и бавното печене.

  • Сладък хляб "Баба"Рецепти
    Сладък хляб "Баба"

    Това е автентична китайска рецепта за "Баба" - плосък хляб от пшенично брашно със сладък или солен пълнеж. Хлябът се пече на тиган докато стане приятно хрупкав.

  • Риба на пара със соеви зърна и оризови нудлиРецепти
    Риба на пара със соеви зърна и оризови нудли

    Рибата първо се вари на пара заедно с оризовите нудли в сос с невероятни вкусове като джинджифил, китайски солени соеви зърна и кориандър. След това се залива с горещо фъстъчено олио и се гарнира с пр...

  • Зеленчукови рулцаРецепти
    Зеленчукови рулца

    Това китайско ястие е интерпретирано по различни начини в кухните на Малайзия, Индонезия и Бирма. Тази версия на рецептата е вегетарианска - само със зеленчуци, но пълнежът може да бъде със скариди ил...

  • Чап чойРецепти
    Чап чой

    Това ястие представя основен кулинарен метод на приготвяне на храна в китайската кухня. Всички съставки се запържват поотделно в уок за кратко, а след това се приготвя сос, сгъстен с нишесте, в който...

  • Кюфтета "Лъвски глави" по шанхайскиРецепти
    Кюфтета "Лъвски глави" по шанхайски

    В сместа за тези големи кюфтета се добавят водни кестени. Кюфтетата първо се пържат, а след това се задушават на слаб огън в соев сос. Сервират се върху варен бок чой.

  • Скариди със зелен чайРецепти
    Скариди със зелен чай

    Ако разполагате с много пресни речни скариди, пригответе ги по тази китайска рецепта - със зелен чай, белтък и малко нишесте.

  • Пържен ориз по китайскиРецепти
    Пържен ориз по китайски

    1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. След това отстранете пънчетата им и нарежете шапките на 1/2 см-ови парченца. 2. Нарежете пресния лук на кръгчета, а моркова на малки кубч...