Риба на пара със соеви зърна и оризови нудли
Рецепта от: Люк Нгуен
Рибата първо се вари на пара заедно с оризовите нудли в сос с невероятни вкусове като джинджифил, китайски солени соеви зърна и кориандър. След това се залива с горещо фъстъчено олио и се гарнира с пресен лук и люта чушка.
Продукти
- 700 г цяла риба (шаран, костур или барамунди)
- сол
- 1 ч.ч. тънки стъклени нудли (накиснати във вода за 30 минути)
- 4 см корен джинджифил
- 4 стръка пресен лук
- 1 дълга червена люта чушка
- 2 с.л. фъстъчено олио
- 2 стръка кориандър
- За соса:
- 1 с.л. захар
- ½ с.л. солени соеви зърна
- 2 с.л. китайско вино за готвене
- 3 с.л. светъл соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
- 1. Направете по 3 диагонални разреза в тялото на рибата, от двете страни. Поръсете я от двете страни със сол и втрийте добре в месото.
- 2. За соса смесете захарта с оризовото вино, соевия сос и сусамовото олио. Добавете солените соеви зърна заедно с едър лют червен пипер, смесен с малко растително олио, по желание. Разбъркайте добре.
- 3. Напълнете ¼ от уок с вода и загрейте до завиране на силен огън.
- 4. Поставете рибата в чиния. Върху нея разстелете отцедените стъклени нудли и поръсете с обелен и нарязана на тънки лентички джинджифил. Полейте всичко със соса. Поставете чинията в заврялата вода в уока и поставете капак. Намалете силата на огъня и гответе 10-15 минути.
- 5. Извадете чинията с рибата. Поръсете рибата с тънко нарязан пресен лук и кръгчета люта чушка.
- 6. Загрейте 2 с.л. олио в касеролка, докато запуши. Полейте рибата с врялото олио и поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Ейнсли Хариът
Исландски рибни крокети
Рецепти Ейнсли Хариът
Карибска смес за овкусяване на риба
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол