Тази рецепта е подходяща за приготвяне в мултикукър или тенджера под налягане. След като месото се запечата в тиган се прехвърля в уреда заедно със задушени лук, чесън и джинджифил. Залива се със смес от соев сос, вино и мед и след 45 минути ще имате готово вкусно ястие.

Продукти

  • 1 кг телешки джолан без кост
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4 см джинджифил
  • 3 звездички анасон
  • 1/2 ч.л. сечуански пипер
  • 1/2 ч.ч. китайско вино Шаосинг
  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 1/4 ч.ч. мед
  • 1/4 ч.ч. вода
  • олио
  • плоски оризови нудъли
  • сусам

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете месото на три големи парчета. Поръсете ги с олио и втрийте добре. Запечатайте месото в дълбок загрят тиган, по 2 минути от всяка страна. Извадете в чиния.
  • 2. Сипете малко олио в тигана и запържете в него нарязания на кръгчета пресен лук (без тъмнозелената част) и нарязаните на ситно джинджифил и чесън.  Добавете звездичките анасон и зърната сечуански пипер. Щом лукът омекне, върнете месото в тигана.
  • 3. В купа смесете соевия сос, виното за готвене и меда. Разбъркайте.
  • 4. Добавете соса и 1/4 ч.ч. вода към месото. Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера под налягане или мултикукър и гответе 45 минути.
  • 5. Сервирайте лепкавото телешко по китайски върху сварени оризови нудъли. Поръсете със запечен сусам.

Свързани рецепти

Виж всички