Телешко по китайски
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Тази рецепта е подходяща за приготвяне в мултикукър или тенджера под налягане. След като месото се запечата в тиган се прехвърля в уреда заедно със задушени лук, чесън и джинджифил. Залива се със смес от соев сос, вино и мед и след 45 минути ще имате готово вкусно ястие.
Продукти
- 1 кг телешки джолан без кост
- 1 връзка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 4 см джинджифил
- 3 звездички анасон
- 1/2 ч.л. сечуански пипер
- 1/2 ч.ч. китайско вино Шаосинг
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1/4 ч.ч. мед
- 1/4 ч.ч. вода
- олио
- плоски оризови нудъли
- сусам
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете месото на три големи парчета. Поръсете ги с олио и втрийте добре. Запечатайте месото в дълбок загрят тиган, по 2 минути от всяка страна. Извадете в чиния.
- 2. Сипете малко олио в тигана и запържете в него нарязания на кръгчета пресен лук (без тъмнозелената част) и нарязаните на ситно джинджифил и чесън. Добавете звездичките анасон и зърната сечуански пипер. Щом лукът омекне, върнете месото в тигана.
- 3. В купа смесете соевия сос, виното за готвене и меда. Разбъркайте.
- 4. Добавете соса и 1/4 ч.ч. вода към месото. Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера под налягане или мултикукър и гответе 45 минути.
- 5. Сервирайте лепкавото телешко по китайски върху сварени оризови нудъли. Поръсете със запечен сусам.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами