1. Обелете патладжана и го нарежете на едри парчета, по 3 см.

2. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете патладжана в него. добавете назяраната на тънки кръгчета люта чушка, както и нарязания на едро чесън. Гответе 3-4 минути.

3. За соса смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре. В купичка смесете до хомогенност царевичното нишесте с водата.

4. Залейте патладжана със соса и разбъркайте. След минута добавете царевичното нишесте и разбъркайте. Щом сосът се сгъсти, дръпнете от огъня.

5. Сервирайте пържения патладжан върху основа от варен ориз. Поръсете с 1 с.л. нарязани печени белени фъстъци и листа тайландски босилек.

Продукти

  • 100 мл олио
  • 1 голям патладжан
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка червена люта чушка
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. вода
  • 2 стръка тайландски босилек
  • варен ориз
  • За соса:
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. сладко от кайсии
  • 1 с.л. черен китайски оцет
  • 1 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички