Пържен патладжан с тайландски босилек
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Обелете патладжана и го нарежете на едри парчета, по 3 см.
2. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете патладжана в него. добавете назяраната на тънки кръгчета люта чушка, както и нарязания на едро чесън. Гответе 3-4 минути.
3. За соса смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре. В купичка смесете до хомогенност царевичното нишесте с водата.
4. Залейте патладжана със соса и разбъркайте. След минута добавете царевичното нишесте и разбъркайте. Щом сосът се сгъсти, дръпнете от огъня.
5. Сервирайте пържения патладжан върху основа от варен ориз. Поръсете с 1 с.л. нарязани печени белени фъстъци и листа тайландски босилек.
Продукти
- 100 мл олио
- 1 голям патладжан
- 2 скилидки чесън
- 1 малка червена люта чушка
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 2 с.л. вода
- 2 стръка тайландски босилек
- варен ориз
- За соса:
- 2 с.л. светъл соев сос
- 1 с.л. сладко от кайсии
- 1 с.л. черен китайски оцет
- 1 ч.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото