За този супер семпъл картофен пай намачканите сварени картофи оформят два пласта, между които има кубчета сирене и колбас. Паят се поръсва с галета и малки бучици масло. Опитайте докато е топъл!

Продукти

  • 700 г червени картофи
  • 20 г масло
  • 35 г настърган пармезан
  • ¼ ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 1 яйце
  • едра морска сол
  • 2-3 шепи галета
  • 70 г мортадела
  • 70 г сирене Проволоне

Начин на приготвяне:

  • 1. Сварете предварително добре измитите картофи без да ги белите, до омекване. Прецедете ги и щом поизстинат, ги обелете. Намачкайте ги с помощта на преса за картофи.
  • 2. Добавете голяма щипка сол, индийско орехче, яйцето и маслото и разбъркайте добре.
  • 3. Намажете с масло дъното и стените на керамична форма за печене (диаметър 20 см). Поръсете с галета. Изсипете половината от намачканите картофи и ги разстелете внимателно.
  • 4. Върху картофите разпределете нарязаните на кубчета мортадела и проволоне. Върху тях изсипете останалите картофи и ги разстелете равномерно. Отгоре поръсете с галета. Разпръснете и малко масло на бучици.
  • 5. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 45 минути. Оставете пая да изстине за 10-15 минути и сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички