Неаполитански картофен пай
Рецепта от: Силвия Колока
За този супер семпъл картофен пай намачканите сварени картофи оформят два пласта, между които има кубчета сирене и колбас. Паят се поръсва с галета и малки бучици масло. Опитайте докато е топъл!
Продукти
- 700 г червени картофи
- 20 г масло
- 35 г настърган пармезан
- ¼ ч.л. прясно настъргано индийско орехче
- 1 яйце
- едра морска сол
- 2-3 шепи галета
- 70 г мортадела
- 70 г сирене Проволоне
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете предварително добре измитите картофи без да ги белите, до омекване. Прецедете ги и щом поизстинат, ги обелете. Намачкайте ги с помощта на преса за картофи.
- 2. Добавете голяма щипка сол, индийско орехче, яйцето и маслото и разбъркайте добре.
- 3. Намажете с масло дъното и стените на керамична форма за печене (диаметър 20 см). Поръсете с галета. Изсипете половината от намачканите картофи и ги разстелете внимателно.
- 4. Върху картофите разпределете нарязаните на кубчета мортадела и проволоне. Върху тях изсипете останалите картофи и ги разстелете равномерно. Отгоре поръсете с галета. Разпръснете и малко масло на бучици.
- 5. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 45 минути. Оставете пая да изстине за 10-15 минути и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печени сладки картофи с нахут и авокадо
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Стоян и Лора
Глазирани моркови с козе сирене
Рецепти Максут Ашкар
Как се прави домашна тархана
Рецепти Стоян и Лора
Постни лозови сарми
Рецепти Марк Мориарти
Минестроне
Рецепти Шейн Делия
Фатé
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца