Мадлени
Рецепта от: Нина Бабич
Тези класически френски кексчета са готови само за 20-тина минути, но е препоръчително да оставите тестото да престои няколко часа.
Продукти
- 115 г масло
- 15 г мед
- 15 г кафява захар
- 120 г брашно
- 4 г бакпулвер
- 100 г бяла захар
- 1 г фина морска сол
- 3 яйца
- 0.5 лимон
- настъргана кора
- 0.5 портокал
- настъргана кора
Начин на приготвяне:
- 1. Разтопете маслото, меда и кафявата захар на умерен огън. Бъркайте бавно с шпатулата, така че захарта и медът да не загорят, а всичко да се разтопи и смеси добре. Оставете сместа настрани, за да се охлади леко.
- 2. Смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта в голяма купа и след това разбъркайте с телена бъркалка. Направете кладенче в сухите съставки и добавете яйцата едно по едно, докато се поемат напълно от сместа.
- 3. Щом сместа стане съвсем гладка, разбъркайте внимателно тестото с бъркалката и налейте разтопеното с меда и захарта масло. Накрая прибавете настъргана кора от лимон и портокал.
- 4. Ще получите течно тесто, почти като това за палачинки. Покрийте го с фолио и го оставете да престои най-малко 2 часа, най-добре един ден.
- 5. Загрейте фурната на 190 градуса. Прехвърлете тестото в пош и го разпределете в гнездата на форма за мадлени. Пълнете ги до 3/4 или 1/2, но в никакъв случай догоре. Печете 10 минути.
- *Печете във фурна без вентилатор.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Мери Бери
Кейк с кафе и пралин
Рецепти Маркъс Уеринг
Джинджифилов сладкиш със солен карамел и сметана
Рецепти Стоян и Лора
Торта с мак и рикота
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Мери Бери
Празнична шоколадова торта