Мадлени
Рецепта от: Нина Бабич
1. Разтопете маслото, меда и кафявата захар на умерен огън. Бъркайте бавно с шпатулата, така че захарта и медът да не загорят, а всичко да се разтопи и смеси добре. Оставете сместа настрани, за да се охлади леко.
2. Смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта в голяма купа и след това разбъркайте с телена бъркалка. Направете кладенче в сухите съставки и добавете яйцата едно по едно, докато се поемат напълно от сместа.
3. Щом сместа стане съвсем гладка, разбъркайте внимателно тестото с бъркалката и налейте разтопеното с меда и захарта масло. Накрая прибавете настъргана кора от лимон и портокал.
4. Ще получите течно тесто, почти като това за палачинки. Покрийте го с фолио и го оставете да престои най-малко 2 часа, най-добре един ден.
5. Загрейте фурната на 190 градуса. Прехвърлете тестото в пош и го разпределете в гнездата на форма за мадлени. Пълнете ги до 3/4 или 1/2, но в никакъв случай догоре. Печете 10 минути.
*Печете във фурна без вентилатор.
Продукти
- 115 г масло
- 15 г мед
- 15 г кафява захар
- 120 г брашно
- 4 г бакпулвер
- 100 г бяла захар
- 1 г фина морска сол
- 3 яйца
- 0.5 лимон
- настъргана кора
- 0.5 портокал
- настъргана кора
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни