Кнедли със сироп от сладко вино, мед и портокали
Рецепта от: Давид Скоко
- За тестото разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете брашното и добавете на струйка яйцата към него, като разбърквате с ръка. Добавете щипка сол и вода, ако е необходимо. Увийте топката тесто в прозрачно фолио и го оставете да почине 20 минути в хладилника.
2. Пригответе плънката като смесите всички съставки в купа.
3. Разделете тестото на две части. Разточете всяка част в елипсовидна форма, но не много тънко, за да не се разкъса.
4. Върху единия лист тесто сипете малки купчинки от плънката в два реда, като оставяте между тях разстояние от 5 см. Покрийте отгоре с втория лист тесто и го притиснете добре около купчинките, за да изкарате всичкия въздух. Използвайте форма за равиоли, за да оформите кнедлите. - Сварете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 7-8 минути.
6. В тенджерка загрейте портокаловия сок. Добавете мед и десертно вино и оставете течността да се редуцира до сироп. Добавете маслото. - 7. Сотирайте кнедлите в сиропа и сервирайте с нарязаните на ситно ядки.
Продукти
- За тестото:
- 300 г едросмляно брашно или пшеничен грис
- 3 яйца
- сол
- малко вода
- За пълнежа:
- 150 г прясно краве сирене
- 50 г настърган пармезан
- 1 яйце
- настъргана портокалова кора
- 50 г захар
- 50 г накиснати в ром стафиди
- За сиропа:
- 3 ч.л. мед
- 1 портокал, сок
- 150 л десертно вино мускат
- 100 г ситно нарязани ядки
- 50 г масл
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене