Начин на приготвяне:

  1. За тестото разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете брашното и добавете на струйка яйцата към него, като разбърквате с ръка. Добавете щипка сол и вода, ако е необходимо. Увийте топката тесто в прозрачно фолио и го оставете да почине 20 минути в хладилника.
    2. Пригответе плънката като смесите всички съставки в купа.
    3. Разделете тестото на две части. Разточете всяка част в елипсовидна форма, но не много тънко, за да не се разкъса.
    4. Върху единия лист тесто сипете малки купчинки от плънката в два реда, като оставяте между тях разстояние от 5 см. Покрийте отгоре с втория лист тесто и го притиснете добре около купчинките, за да изкарате всичкия въздух. Използвайте форма за равиоли, за да оформите кнедлите.
  2. Сварете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 7-8 минути.
    6. В тенджерка загрейте портокаловия сок. Добавете мед и десертно вино и оставете течността да се редуцира до сироп. Добавете маслото.
  3. 7. Сотирайте кнедлите в сиропа и сервирайте с нарязаните на ситно ядки.

Подготовка



Продукти

За тестото:

300 г едросмляно брашно или пшеничен грис

3 яйца

сол

малко вода


За пълнежа:

150 г прясно краве сирене

50 г настърган пармезан

1 яйце

настъргана портокалова кора

50 г захар

50 г накиснати в ром стафиди


За сиропа:

3 ч.л. мед

1 портокал, сок

150 л десертно вино мускат

100 г ситно нарязани ядки

50 г масл

Свързани рецепти