1. За тестото разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете брашното и добавете на струйка яйцата към него, като разбърквате с ръка. Добавете щипка сол и вода, ако е необходимо. Увийте топката тесто в прозрачно фолио и го оставете да почине 20 минути в хладилника.
    2. Пригответе плънката като смесите всички съставки в купа.
    3. Разделете тестото на две части. Разточете всяка част в елипсовидна форма, но не много тънко, за да не се разкъса.
    4. Върху единия лист тесто сипете малки купчинки от плънката в два реда, като оставяте между тях разстояние от 5 см. Покрийте отгоре с втория лист тесто и го притиснете добре около купчинките, за да изкарате всичкия въздух. Използвайте форма за равиоли, за да оформите кнедлите.
  2. Сварете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 7-8 минути.
    6. В тенджерка загрейте портокаловия сок. Добавете мед и десертно вино и оставете течността да се редуцира до сироп. Добавете маслото.
  3. 7. Сотирайте кнедлите в сиропа и сервирайте с нарязаните на ситно ядки.

Продукти

  • За тестото:
  • 300 г едросмляно брашно или пшеничен грис
  • 3 яйца
  • сол
  • малко вода
  • За пълнежа:
  • 150 г прясно краве сирене
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 яйце
  • настъргана портокалова кора
  • 50 г захар
  • 50 г накиснати в ром стафиди
  • За сиропа:
  • 3 ч.л. мед
  • 1 портокал, сок
  • 150 л десертно вино мускат
  • 100 г ситно нарязани ядки
  • 50 г масл

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички