Карнъярък - пълнени патладжани
Рецепта от: Шейн Делия
1. Обелете патладжаните на ленти, без да махате дръжките им. Поставете ги в купа с вода и сол за 30 минути. След това добре ги подсушете и ги надупчете с шишче на различни места.
2. Сипете 4-5 пръста зехтин в дълбока тенджера и ги загрейте до 180 градуса. Поставете патладжаните вътре и ги изъпржете до златисто. Извадеге ги върху кухненска хартия и ги оставете да изстинат.
3. За плънката обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Почистените от семки чушки нарежете на тънки лентички. Загрейте тиган със зехтин и запържете лука, чушките и нарязаната на филийки скилидка чесън. Щом зеленчуците поомекнат, добавете каймата и я раздробете на възможно най-малки парченца. Щом каймата промени цвета си, добавете пастата от чушки и разбъркайте за 1 минута. След това добавете нарязаните на едро домати. Разбъркайте и овкусете със сол, черен пипер и кимион.
4. Поставете двата изстинали пържени патладжана в тавичка. Направете разрез по дължина и разтворете. Намачкайте леко "месото" на патладжаните, за да направите място за пълнежа. Напълнете патладжаните. Върху всеки патладжан поставете по една цяла люта чушка. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
Продукти
- 2 патладжана
- 1 с.л. зехти некстра върджин
- 1 глава лук
- 2 зелени чушки
- 200 г телешка кайма
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. паста от чушки
- сол и черен пипер
- щипка смлян кимион
- 2 домата
- шепа магданоз
- зехтин за пържене
- 2 зелени люти чушки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне