Ябълков тарт с точени кори

Ябълков тарт с точени кори
Предаване: Турска кухня с РефикаГледайте в: Събота, 26 септември от 10:05 | Събота, 26 септември от 16:00

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и го оставете да изстине.

2. Намажете всяка кора с разтопено масло и ги подредете една върху друга. За намазването на корите използвайте половината масло. По средата на корите обърнете плитка форма за тарт с подвижно дъно и с помощта на нож изрежете кръг според размерите на формата. Намажете формата с разтопено масло и поставете на дъното кръга от точени кори. Надупчете основата от кори с вилица на няколко места, за да не се надуе при печенето.

3. Обелете ябълките. С помощта на специален уред извадете вътрешността им със семките. Нарежете ги на тънки кръгчета. Започнете да редите кръгчетата ябълки отвън навътре, като ги застъпвате. Поръсете ябълките с кафява захар. в хаванче счукайте ситно пръчката канела и поръсете с ней през цедка.

4. Поставете тарта в предварително загрята фурна на 200 градуса, на средно ниво и печете 10 минути.

5. Извадете тарта и поръсете с пудра захар, пресята през цедка. Върнете тарта във фурната, под грила и печете още 5 минути на 220 градуса. Не изпускайте тарта от очи.

6. Оставете тарта да изстине и поднесете триъгълно парче от него ,гарнирано с топка сметанов сладолед и няколко листенца мента.

Продукти

75 г масло

15 листа точени кори

6 ябълки

2 с.л. кафява захар

2 с.л. пудра захар

1/3 пръчка канела

 

За гарниране:

сметанов сладолед

листа мента

Свързани рецепти