Фусилини ала Путанеска
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Сварете пастата според указанията на пакета.
2. В голям тиган сипете зехтина и запържете в него нарязания на ситно лук за няколко минути. След това добавете нарязаните на ситно чесън и люти чушки, както и нарязаните филенца аншоа и маслини без костилки. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Добавете каперсите и доматите. Накъсатйе листата босилек. Оставете соса да къкри докато се сгъсти, около 10 минути.
3. Добавете сварената паста в тигана със соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре и сервирайте. Поръсете с фино настърган пармезан.
Продукти
- 500 г фусилини
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 3 червени люти чушки
- 10 филенца маринована аншоа
- 1/4 ч.ч. бейби каперси
- 600 г нарязани домати от консерва
- 12 маслини каламата
- 1/2 ч.ч. листа босилек
- сол и черен пипер
- Допълнително:
- пармезан
- зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне