1. Сварете пастата според указанията на пакета.

2. В голям тиган сипете зехтина и запържете в него нарязания на ситно лук за няколко минути. След това добавете нарязаните на ситно чесън и люти чушки, както и нарязаните филенца аншоа и маслини без костилки. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Добавете каперсите и доматите. Накъсатйе листата босилек. Оставете соса да къкри докато се сгъсти, около 10 минути.

3. Добавете сварената паста в тигана със соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре и сервирайте. Поръсете с фино настърган пармезан.

Продукти

  • 500 г фусилини
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 червени люти чушки
  • 10 филенца маринована аншоа
  • 1/4 ч.ч. бейби каперси
  • 600 г нарязани домати от консерва
  • 12 маслини каламата
  • 1/2 ч.ч. листа босилек
  • сол и черен пипер
  • Допълнително:
  • пармезан
  • зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички