1. В голяма купа сипете брашното и добавете бакпулвера. Разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете киселото мляко. Разбъркайте и добавете сол и сушен риган. Омесете тестото с ръце в купата. След това го извадете върху набрашнен плот и го месете с натиск в пролъджение на 30 секунди, докато се получи еластично и меко тесто.

2. Разделете тестото на две равни части. Върху набрашнен плот, с помощта на точилка разточете всяка от тях във формата на кръг с дебелина 5 мм и диаметър 24 см.

3. В тиган разтопете маслото и добавете настърганите скилидки чесън. Дръпнете от огъня и добавете нарязания магданоз, овкусете със сол и черен пипер.

4. Загрейте голям тиган с малко олио в него. Печете всеки хляб по 2-3 минути от всяка страна.

5. Набраздете повърхността на единия хляб с остър нож и го поставете в тигана. Залейте с половината чесново масло, като го разнесете равномерно по повърхността му. След това поставете втория хляб върху него и направете същото. Прехвърлете хлябовете в чиния, както са един върху друг и ги разрежете на четири.

Продукти

  • 200 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сушен риган
  • 1/2 ч.л. сол
  •  олио
  • За чесновото масло:
  • 75 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • шепа листа магданоз
  • сол
  • 1/2 ч.л. кайенски пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички