1. Нарежете месото на 5-сантиметрови парчета. загрейте тенджера с дебело дъно или уред/тенджера под налягане. Сипете 1 с.л. олио и запечатайте парчетата месо на порции от по три. Щом ги поставите в съда, поръсете със сол и черен пипер. Пържете по 1.5 минута от всяка страна. Извадете в чиния.

2. В същия съд сипете още 1 с.л. олио и запържете в него къри пастата за 1-2 минути, като разбърквате. Върнете парчетата месо в съда и разбъркайте, за да се покрият с пастата. Добавете обелените и нарязани на 5-сантиметрови парчета картофи. Добавете и маринованите лукчета или цели главички лук. Разбъркайте и залейте с кокосовото мляко. Захлупете тенджерата или затворете плътно уреда за готвене под налягане. Ако използвате обикновена тенджера, гответе 3 часа на много слаб огън. Ако използвате уред/тенджера под налягане, гответе 45 минути. Месото трябва да се разпада.

3. Щом дръпнете съда от огъня, доовкусете ястието като добавите сок от лайм, рибен сос и кокосова захар. Разбъркайте много внимателно, за да не разкъсате месото и картофите.

4. В дълбока чиния сипете парчета месо и картофи и полейте със соса от кърито. Поръсете с нарязани печени фъстъци, пържен шалот и листа кориандър. Поднесете с варен ориз.

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 1 кг телешка плешка
  • 1/3 ч.ч. паста масаман къри
  • 2 консерви х 270 мл кокосово мляко
  • 2 големи картофа
  • 6 бр. мариновани лукчета или малки главички бял лук
  • 1 с.л. кокосова захар
  • 1/2 ч.л. рибен сос
  • 1/2 лайм, сок
  • 1/4 ч.ч. пържен шалот
  • 1/2 ч.ч. печени фъстъци

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички