• Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананасРецепти
    Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас

    Съществуват различни виждания за това с какво трябва да бъдат сервирани сконс. Но ако обичате да да хапвате кифлички, какво значение има с какво ги гарнирате? Тази рецепта преоткрива класическата, кат...

  • Хляб роти с карибско къри от тиква и нахутРецепти
    Хляб роти с карибско къри от тиква и нахут

    Тези хлебчета роти носят истински полъх от Карибите. Хлебчетата се приготвят за нула време и се изпичат на тиган, а след това се пълнят с пикантна и ароматна смес от нахут и задушена в кокосово мляко...

  • Наси лемакРецепти
    Наси лемак

    Наси лемак е националното ястие на Малайзия и въпреки че вариациите му са безкрайни, в него задължително присъстват сварен в кокосово мляко ориз, няколко хрупкави добавки и запържена пикантна паста са...

  • Къри със скариди и миди "Сен-Жак"Рецепти
    Къри със скариди и миди "Сен-Жак"

    Сосът за това къри може да бъде приготвен предварително без да се добавят скаридите, мидите и кокосовото мляко. Притоплете го и добавете морките дарове. Сервирайте с варен на пара ориз.

  • Къри с пиле по малайзийскиРецепти
    Къри с пиле по малайзийски

    Малайзийското къри се приготвя от пилешко месо, картофи и кокосово мляко. Богатият вкус на ястието, обаче, идва от пикантната паста от лук, чесън и люти чушки, наречена "ремпа". Кърито се сервира с хл...

  • Карибско къри с печено пилеРецепти
    Карибско къри с печено пиле

    Основата на всяко добро къри са подправките. Къри сосът трябва да къкри 30 минути на огъня. Към него се поднасят печените на шиш пилешки бутчета, салата колсло и печени плантани. Пиршество в карибски...

  • Панданов кейкРецепти
    Панданов кейк

    Пандановият кейк е зелен на цвят заради екстракта от пандан и е с въздушна структура. За целта жълтъците и белтъците се разбиват отделно, а количеството брашно е съвсем малко. Кексът се поръсва с глаз...

  • Карамелизиран бананов сплит с кокосов кремРецепти
    Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем

    Лесен десерт, който не съдържа нито глутен, нито лактоза. Бананите се поръсват със захар и се запичат на скара. Поднасят се леден кокосово-лимонов крем, фъстъци и мед.