Маслени кокосови сладки сърца
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тези шоколадови сърца ще успеят да въздействат силно на вкусовите рецептори на всеки. Маслено-кокосови бисквити, слепени помежду си с маслено-шоколадов пълнеж и потопени в разтопен натурален шоколад.
Продукти
- 150 г безсолно масло
- 100 г мека кафява захар
- 1 яйце
- 35 г кокосови стърготини
- 260 г брашно
- ¼ ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- За пълнежа:
- 200 г безсолно масло
- 80 г пудра захар
- 200 г натурален шоколад (70% какао)
- 40 г кокосови стърготини
- 40 г кокосово мляко
- За глазурата:
- 250 г натурален шоколад (54% какао)
- 2 ч.л. сол
- щипка златна пудра
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте маслото с кафявата захар до гладкост. Добавете яйцето и разбийте тоново. След това добавете кокосовите стърготини, брашното, бакпулвера и солта. Разбийте до образуването на тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио, като го оформите в правоъгълна форма. Поставете в хладилник за 2 часа в хладилник.
- 2. Разточете тестото с дебелина 3-4 мм върху набрашнен плот. С формичка сърце изрежете 52 бр. бисквити. Подредете сърцата в една или две тави, постлани с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 10-12 минути.
- 3. За пълнежа темперирайте шоколада, като го начупите на парченца в пластмасова купа и го разтопите на етапи от по 30 секунди, докато 50% от шоколада се разтопи, а останалият все още е в твърдо състояние. Извадете купата и разбъркайте енергично докато шоколадът се разтопи и стане лъскав.
- 4. Разбийте маслото и захарта с миксер. След това добавете разтопения шоколад и разбийте отново. Добавете кокосовото мляко и кокосовите стърготини. Разбъркайте до хомогенност. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.
- 5. Върху половината изпечени бисквити шприцовайте от пълнежа на точки, плътно разположени една до друга. Захлупете с втора бисквита.
- 6. За шоколадовата глазура темперирайте шоколада по описания по-горе начин. В купичка смесете щипка едра морска сол със златна пудра и разбъркайте.
- 7. Потопете една по една всяка слепена бисквита сърце в разтопения шоколад, така че шоколадът да покрие само едната бисквита. Подредете бисквитите в тава и поръсете с щипка от сместа от сол и златна пудра.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж