Сладки картофи с мексиканска салса

Сладки картофи с мексиканска салса

Начин на приготвяне:

1. Измийте сладките картофи, изрежете черните точки и ги подсушете. Сложете ги в стъклена купа, посолете и покрийте с чиния. Поставете в микровълнова фурна за 9 минути на 800 W.
2. За салсата обелете и нарежете на ситно червения лук. Доматите и чушката нарежете на малки кубчета. Нарежете кориандъра на ситно. Разрежете лютата мушка на две по дължина и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Сложете всички зеленчуци в купа. Добавете скилидката чесън, като я смачкате с преса. Овкусете със сока от лайма, сол и повече зехтин. Разбъркайте много добре.
3. За салатата разрежете авокадата на две, отстранете костилката, обелете ги и ги нарежете на едри кубчета. Сложете авокадото в купа. Добавете добре прецедените сварени черен боб и сладка царевица. Овкусете с чили соса и разбъркайте добре.
4. Нарежете или начупете саламуреното сирене на кубчета.
5. Сервирайте по 1 задушен сладък картоф на човек, като го разтворите. Поръсете с мексиканска салса, кубчета сирене и сметана. Гарнирайте със салата.

Продукти

  • 4 сладки картофа
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 4 домата
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка кориандър
  • 1 лайм
  • сок
  • зехтин
  • 2 авокадо
  • 400 г сварен черен боб
  • 400 г царевица от консерва
  • 2 с.л. сладък чили сос
  • 200 г сирене фета
  • 100 г заквасена сметана

Свързани рецепти