Сладки картофи с мексиканска салса
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Измийте сладките картофи, изрежете черните точки и ги подсушете. Сложете ги в стъклена купа, посолете и покрийте с чиния. Поставете в микровълнова фурна за 9 минути на 800 W.
2. За салсата обелете и нарежете на ситно червения лук. Доматите и чушката нарежете на малки кубчета. Нарежете кориандъра на ситно. Разрежете лютата мушка на две по дължина и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Сложете всички зеленчуци в купа. Добавете скилидката чесън, като я смачкате с преса. Овкусете със сока от лайма, сол и повече зехтин. Разбъркайте много добре.
3. За салатата разрежете авокадата на две, отстранете костилката, обелете ги и ги нарежете на едри кубчета. Сложете авокадото в купа. Добавете добре прецедените сварени черен боб и сладка царевица. Овкусете с чили соса и разбъркайте добре.
4. Нарежете или начупете саламуреното сирене на кубчета.
5. Сервирайте по 1 задушен сладък картоф на човек, като го разтворите. Поръсете с мексиканска салса, кубчета сирене и сметана. Гарнирайте със салата.
Продукти
- 4 сладки картофа
- 1 глава червен лук
- 1 червена чушка
- 1 люта чушка
- 4 домата
- 1 скилидка чесън
- 1 връзка кориандър
- 1 лайм
- сок
- зехтин
- 2 авокадо
- 400 г сварен черен боб
- 400 г царевица от консерва
- 2 с.л. сладък чили сос
- 200 г сирене фета
- 100 г заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото