Шоколадово брауни
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. Начупете шоколада, а маслото нарежете на кубчета. Сложете ги в стъклена купа и разтопете на водна баня, като разбърквате бавно докато се разтопят.
2. В друга голяма купа разбийте яйцата с двата вида захар и ваниловата паста. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенност.
3. Добавете пресятите сухи съставки - брашно, какао, бакпулвер и сол. Разбъркайте до хомогенност.
4. Накрая добавете двата вида шоколадов чипс и разбъркайте.
5. Разделете сместа по равно в две квадратни форми (16х16 см), постлани с хартия за печене. Печете браунито в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути. Сладкишът трябва да е стегнат и еластичен на пипане отгоре, а отвътре мек.
6. След като браунито изстине леко, извадете го от формата и отрежете неравните краища от всички страни. След това го наржете на еднакви квадратни парчета.
Продукти
- 160 г безсолно масло
- 320 г качествен натурален шоколад
- 140 г фина захар
- 140 г мека кафява захар
- 4 яйца
- 1/2 ч.л. ванилова паста
- 110 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 20 г холандско какао
- щипка сол
- 125 г качествен млечен шоколад, чипс
- 125 г качествен натурален шоколад, чипс
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене