1. Начупете шоколада, а маслото нарежете на кубчета. Сложете ги в стъклена купа и разтопете на водна баня, като разбърквате бавно докато се разтопят.

2. В друга голяма купа разбийте яйцата с двата вида захар и ваниловата паста. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенност.

3. Добавете пресятите сухи съставки - брашно, какао, бакпулвер и сол. Разбъркайте до хомогенност.

4. Накрая добавете двата вида шоколадов чипс и разбъркайте.

5. Разделете сместа по равно в две квадратни форми (16х16 см), постлани с хартия за печене. Печете браунито в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути. Сладкишът трябва да е стегнат и еластичен на пипане отгоре, а отвътре мек.

6. След като браунито изстине леко, извадете го от формата и отрежете неравните краища от всички страни. След това го наржете на еднакви квадратни парчета.

Продукти

  • 160 г безсолно масло
  • 320 г качествен натурален шоколад
  • 140 г фина захар
  • 140 г мека кафява захар
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.л. ванилова паста
  • 110 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 20 г холандско какао
  • щипка сол
  • 125 г качествен млечен шоколад, чипс
  • 125 г качествен натурален шоколад, чипс

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички