Поширана бяла риба в бадемово мляко
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Изсипете бадемовото мляко (без добавена захар). В него добавете нарязания на тънки полумесеци лук, обеления и нарязан на тънки филийки джинджифил, счуканата и разрязана на две лимонова трева, резените кора от лайм и фино настърганата куркума. Разбъркайте и изчакайте да заври. Захлупете съда и варете 5 минути.
2. Намалете силата на огъня и поставете в млякото филетата риба с кожата надолу. По време на поширането на рибата млякото не трябва да завира. Полейте с лъжица парчетата риба, за да се покрият с мляко. Добавете щипка сол и гответе 6 минути. Извадете рибата в чиния и отстранете кожата ѝ.
3. Прецедете половината течност и я сипете в тиган. Оставете да ври на умерен огън докато се редуцира наполовина. Добавете студеното масло и сок от лайм и разбийте енергично с помощта на тел докато маслото се разтопи., а сосът се сгъсти.
4. На дъното на дълбока чиния сипете жасминов ориз, сварен на пара. Върху него поставете парче поширана риба. Поръсете с тънки кръгчета люта чушка и листа кориандър. Полейте обилно със сос.
Продукти
- 4 х 180 г филета бяла риба (новозеландки макруронус, морска щука молва, барамунди, едра мексиканска риба)
- 1 литър бадемово мляко
- 4 см корен джинджифил
- 10 см лимонова трева
- 2 резена кора от лайм
- 1/2 ч.л. корен куркума
- 2 глави лук шалот
- 1 лайм, сок
- 50 г студено масло
- сол и черен пипер
- 1 дълга люта червена чушка
- кориандър
- жасминов ориз на пара
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне