1. Извадете пилешките бутчета от хладилника 15 минути преди готвене. Разтопете кокосовото масло в тиган. Поставете предварително поръсените със сол пилешки утчета в тигана, с кожата надолу. Запечатайте месото за по 4-5 минути от всяка страна. Извадете го в чиния.

2. Пресипете мазнината в купичка и почистете тигана с кухненска хартия. Сипете кокосовата сметана. Добавете фино настъргания обелен корен куркума и нарязания  на тънки ивички джинджифил. Разбъркайте и поставете пилешките бутчета в тигана, с кожата надолу. Захлупете и гответе месото в соса по 3-4 минути от всяка страна. Ако сосът е гъст, при обръщането на бутчетата добавете 1/4 ч.ч. топла вода.

3. Сервирайте пилешкото къри върху основа от варен ориз или киноа. Гарнирайте с тънки кръгчета люта мушка. Поръсете със сок от лайм и пържен шалот.

Продукти

  • 1/2 с.л. кокосово масло
  • 4 горни пилешки бутчета с кожа, без кости
  • 200 мл кокосова сметана
  • 3 филийки джинджифил
  • 3 см корен куркума
  • 1/2 лайм, сок
  • 1 зелена люта чушка
  • листа тайландски босилек и виетнамска мента
  • 1/2 ч.ч. пържен шалот
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички