Пилешко къри с куркума
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Извадете пилешките бутчета от хладилника 15 минути преди готвене. Разтопете кокосовото масло в тиган. Поставете предварително поръсените със сол пилешки утчета в тигана, с кожата надолу. Запечатайте месото за по 4-5 минути от всяка страна. Извадете го в чиния.
2. Пресипете мазнината в купичка и почистете тигана с кухненска хартия. Сипете кокосовата сметана. Добавете фино настъргания обелен корен куркума и нарязания на тънки ивички джинджифил. Разбъркайте и поставете пилешките бутчета в тигана, с кожата надолу. Захлупете и гответе месото в соса по 3-4 минути от всяка страна. Ако сосът е гъст, при обръщането на бутчетата добавете 1/4 ч.ч. топла вода.
3. Сервирайте пилешкото къри върху основа от варен ориз или киноа. Гарнирайте с тънки кръгчета люта мушка. Поръсете със сок от лайм и пържен шалот.
Продукти
- 1/2 с.л. кокосово масло
- 4 горни пилешки бутчета с кожа, без кости
- 200 мл кокосова сметана
- 3 филийки джинджифил
- 3 см корен куркума
- 1/2 лайм, сок
- 1 зелена люта чушка
- листа тайландски босилек и виетнамска мента
- 1/2 ч.ч. пържен шалот
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото