Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пастис де Белем

категория 0/5
1. Сварете сладкарски крем, като оставите млякото заедно с остърганата сърцевина на шушулката ванилия и половината захар почти да заврят. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар и лъжицата брашно. Сипете малко от топлото мляко при жълтъците и разбъркайте. След това прехвърлете тази смес в млякото и бъркайте енергично докато заври и започне да се сгъстява. Изсипете крема върху изплакнат със студена вода поднос, разстелете го и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине в хладилник.
2. Разрежете тестото на квадрати с размери 10 х 10 см. Намажете всеки с вода и наслагвайте по три квадратчета едно върху друго. Завийте ги на рулца, поръсете ги с брашно и ги увийте в прозрачно фолио като бонбони. Оставете ги хубаво да се стегнат в хладилник.
3. Намажете формички за мъфини обилно с масло. Всяко рулце тесто нарежете на дебели колелца. От всяко колелце с пръсти оформете нещо като плитка кошничка и я поставете в гнездо за мъфин. /Кошничките трябва да стигнат до половината на височината на гнездата./
4. Напълнете кошничките с изстиналия крем и ги изпечете за кратко - докато хванат коричка на 250 градуса.
5. След като ги извадите от формичките ги поръсете с канелената захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен