Пастис де Белем
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сварете сладкарски крем, като оставите млякото заедно с остърганата сърцевина на шушулката ванилия и половината захар почти да заврят. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар и лъжицата брашно. Сипете малко от топлото мляко при жълтъците и разбъркайте. След това прехвърлете тази смес в млякото и бъркайте енергично докато заври и започне да се сгъстява. Изсипете крема върху изплакнат със студена вода поднос, разстелете го и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине в хладилник.
2. Разрежете тестото на квадрати с размери 10 х 10 см. Намажете всеки с вода и наслагвайте по три квадратчета едно върху друго. Завийте ги на рулца, поръсете ги с брашно и ги увийте в прозрачно фолио като бонбони. Оставете ги хубаво да се стегнат в хладилник.
3. Намажете формички за мъфини обилно с масло. Всяко рулце тесто нарежете на дебели колелца. От всяко колелце с пръсти оформете нещо като плитка кошничка и я поставете в гнездо за мъфин. /Кошничките трябва да стигнат до половината на височината на гнездата./
4. Напълнете кошничките с изстиналия крем и ги изпечете за кратко - докато хванат коричка на 250 градуса.
5. След като ги извадите от формичките ги поръсете с канелената захар.
2. Разрежете тестото на квадрати с размери 10 х 10 см. Намажете всеки с вода и наслагвайте по три квадратчета едно върху друго. Завийте ги на рулца, поръсете ги с брашно и ги увийте в прозрачно фолио като бонбони. Оставете ги хубаво да се стегнат в хладилник.
3. Намажете формички за мъфини обилно с масло. Всяко рулце тесто нарежете на дебели колелца. От всяко колелце с пръсти оформете нещо като плитка кошничка и я поставете в гнездо за мъфин. /Кошничките трябва да стигнат до половината на височината на гнездата./
4. Напълнете кошничките с изстиналия крем и ги изпечете за кратко - докато хванат коричка на 250 градуса.
5. След като ги извадите от формичките ги поръсете с канелената захар.
Продукти
- За сладкарския крем:250 мл прясно мляко 1 шушулка ванилия 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно1 пакет бутер тесто 2 с.л. пудра захар 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене