Мармалад от сливи
Рецепта от: Примож Долничар
1. Разрежете измитите сливи на половинки и отстранете костилките им. Подредете сливите в една или повече тави.
2. Обелете и нарежете джинджифила на ситно. Добавете го при сливите. Поръсете с листенцата мащерка и майорана и захарта.
3. Разбъркайте сливите добре и ги подредете на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 2 часа.
4. Пресипете горещия мармалад в предварително стерилизирани буркани и затворете херметически. Съхранявайте мармалада от сливи на тъмно и хладно място.
Продукти
- 2 кг сини сливи
- 7-8 см корен джинджифил
- 1 1/2 ч.ч. захар
- прясна мащерка
- прясна майорана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща