1. Разрежете измитите сливи на половинки и отстранете костилките им. Подредете сливите в една или повече тави.

2. Обелете и нарежете джинджифила на ситно. Добавете го при сливите. Поръсете с листенцата мащерка и майорана и захарта.

3. Разбъркайте сливите добре и ги подредете на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 2 часа.

4. Пресипете горещия мармалад в предварително стерилизирани буркани и затворете херметически. Съхранявайте мармалада от сливи на тъмно и хладно място.

Продукти

  • 2 кг сини сливи
  • 7-8 см корен джинджифил
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • прясна мащерка
  • прясна майорана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички