1. За пълнежа в купа сипете свинската кайма. Нарежете пилешките гърди  на кубчета и ги добавете и тях. Сиренето тофу нарежете на малки кубчета. Обелените скилидки чесън нарежете на тънки пръчици. Смесете всичко в купата. Добавете и нарязани на едро листа кориандър и малко от зелената част на стрък пресен лук, нарязана на кръгчета. Овкусете със сол и черен пипер и омесете сместа много добре.

2. Намажете краищата на кръгчетата от тесто с вода. По средата сложете 1 ч.л. от пълнежа и прегънете на две. С пръсти притиснете по краищата. Напълнете и оформете по този начин и останалите кръгчета тесто.

3. Варете кнедлите на порции в голяма тенджера с вряща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Извадете готовите с решетеста лъжица.

4. В купа смесете всички съставки за дресинга и разбъркайте много добре.

5. В дълбока чиния сложете 7-8 пелмени и ги полейте обилно с дресинг. Поръсете с кръгчета пресен лук, люта чушка и листа кориандър.

Продукти

  • 400 г свинска кайма
  • 1 бр. пилешки гърди без кожа
  • 200 г тофу
  • 1 с.л. корейска пикантна паста от чушки (гочуджанг)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена дълга люта чушка
  • 1/2 връзка кориандър
  • сол и черен пипер
  • 1 пакет кори уонтон
  • За дресинга:
  • 2 с.л. соев сос лайт
  • 2 с.л. черен оцет
  • 1 ч.л. запечен сусам
  • 1 с.л. мирин
  • За сервиране:
  • 1 червена дълга люта чушка
  • 1 стрък пресен лук
  • запечен сусам
  • пържен лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички