Корейски пелмени
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. За пълнежа в купа сипете свинската кайма. Нарежете пилешките гърди на кубчета и ги добавете и тях. Сиренето тофу нарежете на малки кубчета. Обелените скилидки чесън нарежете на тънки пръчици. Смесете всичко в купата. Добавете и нарязани на едро листа кориандър и малко от зелената част на стрък пресен лук, нарязана на кръгчета. Овкусете със сол и черен пипер и омесете сместа много добре.
2. Намажете краищата на кръгчетата от тесто с вода. По средата сложете 1 ч.л. от пълнежа и прегънете на две. С пръсти притиснете по краищата. Напълнете и оформете по този начин и останалите кръгчета тесто.
3. Варете кнедлите на порции в голяма тенджера с вряща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Извадете готовите с решетеста лъжица.
4. В купа смесете всички съставки за дресинга и разбъркайте много добре.
5. В дълбока чиния сложете 7-8 пелмени и ги полейте обилно с дресинг. Поръсете с кръгчета пресен лук, люта чушка и листа кориандър.
Продукти
- 400 г свинска кайма
- 1 бр. пилешки гърди без кожа
- 200 г тофу
- 1 с.л. корейска пикантна паста от чушки (гочуджанг)
- 1 скилидка чесън
- 1 червена дълга люта чушка
- 1/2 връзка кориандър
- сол и черен пипер
- 1 пакет кори уонтон
- За дресинга:
- 2 с.л. соев сос лайт
- 2 с.л. черен оцет
- 1 ч.л. запечен сусам
- 1 с.л. мирин
- За сервиране:
- 1 червена дълга люта чушка
- 1 стрък пресен лук
- запечен сусам
- пържен лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото