Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Киш с брюкселско зеле

категория 0/5
1. Сварете разрязаното наполовина брюкселско зеле за 5 минути във вряща подсолена вода. Отцедете го.
2. Нарежете бекона и лука на едри кубчета. Запържете първо бекона в малко олио, след това добавете и лука.
3. Намажете недълбока форма с олио. Поставете тестото само по стените на формата, получават нещо като дипли по стените, които леко излизат извън формата. Изсипете задушените бекон и лук на дъното, след това изцеденото брюкселско зеле, отгоре наредете разрязани на две чери доматчета.
4. В купа разбийте яйцата. Намажете външните части на тестото с яйце. След това добавете сметана към яйцата и провансалските подправки. Може да ползвате пресни такива - майорана, мащерка, салвия, магданоз, розмарин, по ваш избор. Овкусете със сол и пипер и залейте киша със сместа. Печете киша 20-25 минути на 180-220 градуса.
5. За салатата смесете зърната грозде с нарязан на ситно зелен лук и орехи. Добавете изварата и разбъркайте хубаво.
6. Може да сервирате киша направо във формата.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен