Къри от червен боб (раджма)
Рецепта от: Рик Стайн
1.Накиснете боба в тенджера със студена вода за 1 нощ. След това го прецедете и върнете в тенджерата. Залейте с чиста вода и добавете куркумата. Варете боба в продължение на 1 час и половина, докато зърната омекнат напълно. При необходимост, доливайте вода.
2. Загрейте олиото в дълбог тиган или карахи и в него запържете нарязаните на ситно лук и чесън, както и предварително настъргания корен джинджифил. Добавете лютия червен пипер и гарам масала. Разбъркайте за 30 секунди. След това добавете киселото мляко, разбъркайте и гответе 5 минути.
3. Добавете сварения боб с вода от варенето, колкото да го покрие. Гответе 10 минути. Намачкайте една част от зърната, за да стане по-плътна консистенцията на ястието.
4. Поднесете кърито от червен боб с пухкав сварен ориз басмати.
Продукти
- 350 г сух червен боб
- 1 ч.л. куркума
- 50 мл олио
- 3 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 75 г корен джинджифил
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. гарам масала
- 125 г кисело мляко
- За гарниране:
- сварен ориз басмати
- резени лайм
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне