1.Накиснете боба в тенджера със студена вода за 1 нощ. След това го прецедете и върнете в тенджерата. Залейте с чиста вода и добавете куркумата. Варете боба в продължение на 1 час и половина, докато зърната омекнат напълно. При необходимост, доливайте вода.

2. Загрейте олиото в дълбог тиган или карахи и в него запържете нарязаните на ситно лук и чесън, както и предварително настъргания корен джинджифил. Добавете лютия червен пипер и гарам масала. Разбъркайте за 30 секунди. След това добавете киселото мляко, разбъркайте и гответе 5 минути.

3. Добавете сварения боб с вода от варенето, колкото да го покрие. Гответе 10 минути. Намачкайте една част от зърната, за да стане по-плътна консистенцията на ястието.

4. Поднесете кърито от червен боб с пухкав сварен ориз басмати.

Продукти

  • 350 г сух червен боб
  • 1 ч.л. куркума
  • 50 мл олио
  • 3 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 75 г корен джинджифил
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 125 г кисело мляко
  • За гарниране:
  • сварен ориз басмати
  • резени лайм

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички