Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибното филе на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа.

2. В купата, върху рибата, настържете фино скилидките чесън, лютата чушка, джинджифил и кората на 1/2 лимон. Добавете нарязания на много тънки кръгчета пресен лук. Добавете соевия сос, сусамовото олио и запечения сусам. Разбъркайте много добре и оставете сместа 30 минути да престои. Това е основата за купата poke.

3. Поставете листата нори на дъното на дълбока чиния*. Поставете в нея малко кимчи, малко нарязано на тънко зеле, предварително накиснати във вода, за да се рехидратират сушени водорасли уакаме, малко сурови гъби еноки. Поставете 2 с.л. от основата със сурова риба.

4. Обелете половин авокадо и го нарежете на тънки резени. Разтворете го като ветрило и го поставете в чинията. Добавете още едамаме, грах с уасаби.

 

*За основа на ястието може да използвате сварена киноа в съотношение 1:3 с вода, овкусена със сол и черен пипер.

Продукти

  • 450 г филе от риба тон, сьомга или бяла риба
  • 1 люта чушка
  • 2 стръка пресен лук
  • корен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 лимон
  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. нарязани листа кориандър
  • 2 ч.л. запечени сусамови семена
  • кимчи
  • зеле
  • 1 авокадо
  • 3 листа водорасли нори
  • 1 ч.ч. водорасли уакаме
  • едамаме
  • грах с уасаби

 

 

Свързани рецепти