Хавайска купа Poke
Рецепта от: Гай Търланд

1. Нарежете рибното филе на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа.
2. В купата, върху рибата, настържете фино скилидките чесън, лютата чушка, джинджифил и кората на 1/2 лимон. Добавете нарязания на много тънки кръгчета пресен лук. Добавете соевия сос, сусамовото олио и запечения сусам. Разбъркайте много добре и оставете сместа 30 минути да престои. Това е основата за купата poke.
3. Поставете листата нори на дъното на дълбока чиния*. Поставете в нея малко кимчи, малко нарязано на тънко зеле, предварително накиснати във вода, за да се рехидратират сушени водорасли уакаме, малко сурови гъби еноки. Поставете 2 с.л. от основата със сурова риба.
4. Обелете половин авокадо и го нарежете на тънки резени. Разтворете го като ветрило и го поставете в чинията. Добавете още едамаме, грах с уасаби.
*За основа на ястието може да използвате сварена киноа в съотношение 1:3 с вода, овкусена със сол и черен пипер.
Продукти
- 450 г филе от риба тон, сьомга или бяла риба
- 1 люта чушка
- 2 стръка пресен лук
- корен джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 1/2 лимон
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. нарязани листа кориандър
- 2 ч.л. запечени сусамови семена
- кимчи
- зеле
- 1 авокадо
- 3 листа водорасли нори
- 1 ч.ч. водорасли уакаме
- едамаме
- грах с уасаби
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет