
Гай Търланд
Гай Търланд е професионален готвач, ресторантьор и телевизионен водещ. Родом от Боурал, Нов Южен Уелс, Австралия, Гай се мести да живее в Бондай през 2003 г., когато е на стаж като готвач. След като завършва образованието си Гай работи в различни топ ресторанти в Сидни, включително "Est." и "Bondi Icebergs."
Сега той притежава две кафенета - „Depot“ в Северен Бондай и „Бондай Харвест“ в Санта Моника. Бизнес партньорът му Марк Алстън е режисьор с опит във фотографията, дизайна и създаването на музикални видеоклипове. Заедно те са "Бондай Харвест" и залагат на здравословната храна, готвенето, слънцето и приятното прекарване на времето.
Гай има огромен брой верни последователи по цял свят – в YouTube канала си, както и в профилите си във всички социални медии. Създава рецептите си, следвайки начина си на живот, затова те включват сезонни и местни продукти, които са вкусни, здравословни и възбуждащи небцето на всички любители на храната. Гай обича храната, сърфирането и пътешествията из най-невероятни места в Австралия и извън нея. Непринуденият му стил на готвене пред камера е негова запазена марка, а рецептите му лесно могат да бъдат пресъздадени от всеки вкъщи.
Освен на „Бондай Харвест с Гай Търланд“, Гай е водещ на още две изключително популярни в Австралия предавания - "Day Tripper" и "Sourced."
РецептиХавайска купа Poke
1. Нарежете рибното филе на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа. 2. В купата, върху рибата, настържете фино скилидките чесън, лютата чушка, джинджифил и кората на 1/2 лимон. Добавете нарязания на м...
РецептиЗадушени морски дарове
1. В голяма тенджера сипете бялото вино. Добавете семената фенел, зърната черен пипер, разряната на две люта чушка, обелените скилидки чесън, дафинов лист, стръкове мащерка и шафран. Настържете фино к...
РецептиПиле джърк с ананасова салца
1. За маринатата нарежете лука и джинджифила и ги сложете в блендер. Добавете листенцата мащерка и нарязаните корени кориандър. Добавете и подправките, рома, барбекю соса и захарта. Разбийте всичко до...
РецептиКокосови гофрети
1. За гофретите сипете сухите съставки в голяма купа - брашното, бакпулвера, солта, фина настърганата лимонова кора, кокосовата захар и кокосови стърготини. Разбъркайте. 2. Разделете белтъците от жъл...